1934 ommen-padvindersboerderij-het welpenhuisAls je vanaf Ada's Hoeve via de Koesteeg een ijsje gaat halen bij Ekkelenkamp zie je na de hertenkamp aan je rechterhand een fraai huis, de Laarhoeve (Koesteeg nr 5). Vroeger was dit de padvindersboerderij; een soort pension voor leden van de Nederlandse Padvinders Vereniging (NPV).

'Dit was het centrale punt van Kamp Eerde'

Vanaf 1923 is deze boerderij al in gebruik bij de toenmalige padvinders. Vanaf 1928 werd het gehuurd en werden aanzienlijke verbeteringen aangebracht. Zo werd de riolering aangepakt en toiletten op de bovenverdieping aangelegd. De potstal werd verbouwd tot welpenhuis en de logiesruimte werd uitgebreid. De architect A. van Leeuwen wist met al die verbouwingen toch de oorspronkelijke sfeer en stijl te behouden.

Vanaf 1935 kwam de boerderij, samen met gebouwen en terrein van Ada's Hoeve tegen een symbolisch bedrag van Fl 23000,- in eigendom van de NPV.

De boerderij functioneerde als centraal punt bij Gilwellcursussen en grote kampen. Het was 'hoofdkwartier' bij de landelijke patrouillewedstrijden die op Ada's Hoeve werden gehouden, de wedstrijdleiding en de jury logeerde en vergaderde dan op de boerderij. Het was ook een kampplaats voor welpen, die nog niet in tenten kampeerden en andere bijeenkomsten.

Tijdens de tweede wereldoorlog, toen scouting verboden was, werd de padvindersboerderij gebruikt als kaderschool van de Nationale Jeugdstorm.