Op Ada's Hoeve

Online te reserveren

pionieren schommel

Vlotvaren

We hebben niet alleen pionierhout, maar ook tonnen en peddels (en een beperkt aantal zwemvesten) beschikbaar om jullie eigen vlot te bouwen. Voor het vlotvaren kan je touw van ons lenen. Gaan jullie de uitdaging aan?

Vlotvaren reserveren

pionieren schommel

Kanovaren

Wil jij Ommen en omgeving eens vanaf het water ontdekken? Ada’s Hoeve ligt niet alleen aan de Vecht, ook de Regge stroomt dicht bij Ada’s Hoeve in de Vecht. Volop mogelijkheden dus om met een kano de omgeving te gaan verkennen! In samenwerking met NuNature verhuren wij nu ook 3-persoons kano’s dus wat houdt jullie tegen?

Kanovaren reserveren

PIzzaoven

Pizzaoven

Wat is er leuker dan in de vrije natuur te genieten van je eigen gebakken pizza?! Op Ada’s Hoeve bieden we je de mogelijkheid onze - door enkele kampstaffers gemaakte - verrijdbare pizzaoven te gebruiken op je eigen kampeerveld. Wanneer jij zorgt voor genoeg hout om de oven flink op te stoken en de ingrediënten, zorgen wij voor de recepten voor een heerlijke pizza en de extra benodigdheden zoals een beslagkom, pizzaschep en ovenhandschoen. Ga je voor makkelijk of voor helemaal zelf gemaakt? Aan jou de keus!

Pizzaoven reserveren

stroopwafelijzers

Stroopwafel bakken

Altijd al je eigen stroopwafels willen bakken? Dan heb je nu de kans om dit uit te proberen! Op Ada’s Hoeve hebben we een aantal stroopwafelijzers in een prachtige kist. Het deksel van deze kist is ook te gebruiken als uithangbord voor je eigen stroopwafelkraam! En met de juiste ingrediënten wordt jij vast een meesterbakker.

Stroopwafel bakken reserveren

Poffertjes bakken

Poffertjes bakken

Wat is er lekkerder dan eigen gebakken poffertjes volgens oud Hollands recept? Ontdek je baktalenten en ga aan de slag met deze kist waarin alle benodigdheden zitten om je eigen poffertjeskraam te beginnen. Alleen de ingrediënten moet je zelf regelen en natuurlijk een lekker vuurtje om op te kunnen bakken.

Poffertjes bakken reserveren

Biertafelset

Biertafelset

Ook genoeg van het gesjouw met stoelen en banken als je op kamp gaat met je groep? Wij verhuren nu ook biertafelsets tegen een aantrekkelijk tarief van € 2,50 per dag per set (€ 3,25 voor niet-scouts). Reserveer niet te laat, want op-is-op.

Biertafelset reserveren

Ter plekke te reserveren

Escapekist de hike

Break-in box De Hike

Voor de liefhebbers hebben wij een Break-in box gemaakt die je met je groep op je eigen veldje kunt spelen. De kist is geschikt vanaf de leeftijd van ongeveer 15 jaar en wij adviseren met niet meer dan 5 personen tegelijk De Hike te doen.

Informeer bij de kampstaf naar de mogelijkheden.

1005972 570747159635246 846288980 n

Brandmerken dasring

Bij het brandmerken zet de kampstaf brandstempels met een heet ijzeren stempel in materialen, zoals hout en leer voor bijvoorbeeld een dasring. We hebben verschillende brandstempels waaronder natuurlijk de vlam van de vriendschap dat het logo is van Gilwell Ada's Hoeve. Daarnaast hebben wij de beschikking over een elektrische brandmerkstempel met het logo van Ada’s Hoeve. Neem zelf een schijf hout of een stukje leer mee of maak je eigen persoonlijke dasring van de dasringen die in onze scoutshop te koop zijn. De kampstaf begeleidt de activiteit. Het brandmerken kan alleen op afspraak.

DSC 0946

Kampvuur

In de kampvuurkuil van Gilwell Ada's Hoeve passen wel vijfhonderd mensen en met een beetje schikken wel zeshonderd. Je begrijpt: een kampvuur is leuk, maar alleen met veel scouts. Tijdens de briefing in de zomermaanden op zaterdagavond vragen we naar de belangstelling voor een gezamenlijk kampvuur op de woensdagavond. Bij genoeg animo kan er een kampvuur georganiseerd worden. De kampeerders overleggen onderling wie wat organiseert. Ook scouts die op het Scouting Labelterrein Eerde kamperen zijn van harte welkom.

 

pionieren schommel

Historische rondleiding

Er wordt al bijna 100 jaar door scouts gekampeerd op ons prachtige terrein. Er is dan ook heel veel te vertellen over de geschiedenis van Ada’s Hoeve. Soms is de kampstaf beschikbaar om een rondleiding te verzorgen. Maar mocht dit niet lukken, niet getreurd, we hebben ook een map beschikbaar met heel veel leuke, grappige, interessante en soms ook spannende weetjes waardoor je ook zelf de rondleiding kunt verzorgen voor je groep.

kubb 1

Kubb

Kubb is een populair Scandinavisch gezelschapsspel. Het is begonnen in de tijd waar men nog genoeg "vuren hout" op het erf had liggen. Een aantal geschikte stukken hout werden geselecteerd en zie daar je had het spel KUBB!

Lees meer...

boogschietenPijl- en boogschieten

Wel eens met een echte wedstrijdboog geschoten? Dit is je kans! Met een groep van maximaal 12 personen krijg je een uur lang instructie van de kampstaf. Je speelt zelfs al een wedstrijd met je groep. Deze activiteit is voor scoutsleeftijd en ouder. Tijdens het mokkenoverleg kan je een afspraak maken voor deze activiteit.

We hebben rechtshandige en linkshandige bogen. Beide voor zowel volwassenen als kinderen!

pionieren schommel

Pionieren

Een keuken, klimtoestel of wip-wap pionieren? Alles is mogelijk met het pionierhout dat Gillwell Ada’s Hoeve heeft liggen en dat onze kampeerders mogen gebruiken. Wel graag je eigen pioniertouw meenemen. Er is ook sisaltouw te koop in onze Scoutshop.

Pionier challenge

Op Ada’s Hoeve kun je geweldig pionieren, buiten de gebruikelijke keukens hebben wij ruimte genoeg voor andere uitdagende bouwsels.

In de Scoutshop kochten wij drie schaalmodellen van pionierwerk en knutselden deze in elkaar. In de downloads vind je de bouwtekeningen van deze schaalmodellen. Wij dagen jou en jouw groep uit om deze modellen real life op Ada’s Hoeve te laten verschijnen. Maak een foto en deel deze via Facebook, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat je bouwwerk aan de kampstaf zien.

Lees meer...

pionieren schommel

Activiteiten op Jongensveld

In de zomermaanden vragen we tijdens het mokkenoverleg op zaterdagavond naar de belangstelling voor een gezamenlijke activiteit op de maandagavond. Bij genoeg animo organiseert de kampstaf samen met de kampeerders een leuke activiteit op het Jongensveld. Dé kans om de andere kampeerders op Ada’s Hoeve tijdens jullie kamp te ontmoeten.

boom 740x431

Door de bomen het bos zien

Op Ada’s Hoeve staan ongelofelijk veel bomen, je zou hier met gemak kunnen verdwalen. Een oud Nederlands spreekwoord is “door de bomen het bos niet meer zien”. Dat betekent dat er zoveel bomen zouden zijn dat je de soorten en de schoonheid van het bos niet meer zou zien. Dat geloven wij niet! Wij dagen je uit.

In de historische wandeling en in de natuurwandeling kun je alles lezen over de soorten bomen op Ada’s Hoeve. Voor nu is het belangrijk om te weten dat er meer dan tien soorten zijn.

Zoek van minimaal tien soorten bomen het blad en een vrucht. Let erop dat je de bomen niet beschadigt, zoek op de grond!

Als je tien soorten blad + vrucht gevonden hebt ga je opzoeken hoe ze heten. Heb je alles compleet? Dan ga je naar de kampstaf om het te laten zien als je goed je best gedaan hebt verdien je het speciale naambandje dat bij deze activiteit hoort.

Lees meer...

champions for nature challenge

Earth Tribe – Champions for nature

Sluit je aan bij de Earth Tribe en kom samen in actie voor onze planeet via het Champions for Nature programma. Je denkt na over jouw eigen impact op natuur en milieu, leert over natuur op Ada's Hoeve en je bedenkt en doet acties die positief bijdragen. Met een speciale badge laat je zien dat jij lid bent van de Earth Tribe.

Lees meer...

Go Goals bordspel

Go Goals

Welkom bij het “GO GOALS!” bordspel. Het doel van dit spel is om kinderen te helpen begrijpen wat de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) zijn, hoe ze hun leven beïnvloeden en wat ze elke dag kunnen doen om mee te helpen de 17 doelstellingen tegen 2030 te bereiken.

Lees meer...

uitleg loop je zoek je spel

Het loop-je-zoek-spel

Hoe goed kunnen jullie afval scheiden in papier, glas, plastic en restafval?

Dit spel kan je spelen met je eigen groep of met meerdere groepen in 2- of 3- tallen. Op het terrein liggen 20 voorwerpen verstopt met bij elk voorwerp een nummer.

Elke 2 tal of 3 tal krijgt een kaart met de nummer 1 t/m 20 in een gevarieerde volgorde. Na het startsignaal zoeken jullie het voorwerp wat bij het nummer bovenaan het lijstje staat. Dit voorwerp vertellen ze aan de spelleider en dan gaan jullie door met het zoeken van het voorwerp van het volgende cijfer. Wie heeft als eerste alle voorwerpen op de goede volgorde aan de spelleider verteld?

Aan het eind van het spel worden alle voorwerpen opgehaald en gesorteerd bij papier, glas, plastic en restafval.

voetafdruk dier

Scoren met sporen

Op ons labelterrein is veel meer leven dan je op het eerste gezicht denkt. Tussen de bladeren, in de grond en langs de slootkant houden dieren zich verscholen. Je krijgt ze niet altijd te zien. Maar toch weten we dat ze er zijn. Dit weten omdat ieder levend wezen sporen achterlaat. Denk maar eens aan voetstappen, maar ook vraatsporen, etensresten, uitwerpselen, veren en haren.

In deze activiteit ga je op zoek naar de sporen van de dieren van Ada’s Hoeve.

We zijn benieuwd wat je vindt, laat je het ons weten?

Lees meer...

bloemen kruiden

Zo smaakt een kampterrein

Een maaltje maken zonder in de schappen van de supermarkt te moeten zoeken, het kan! De groenten en kruiden staan namelijk gewoon naast je tent.

Op ons labelterrein staan ontzettend veel planten. Een groot deel van die planten zijn eetbaar. Koken met wilde planten is misschien iets waar je uit onwetendheid en door angst om zomaar planten te eten, nog nooit aan hebt gedacht.

Maar als je een paar eetbare plantensoorten kunt herkennen en weet hoe je daarmee kunt koken, kun je al een geweldig programma hebben en een lekkere maaltijd bereiden. Wat dacht je van kruidensoep, brandnetelthee, vlierbloesemsiroop of vlierbessenjam. We zijn benieuwd wat je maakt, laat je het ons proeven?

Lees meer...

wat loopt daar in mijn tent 1

Wat loopt daar in mijn tent?

Al dat kleine gespuis dat over de grond kriebelt, in je nek gaat zitten of opeens tevoorschijn komt. In eerste instantie vinden veel mensen de kleine beestjes alleen maar eng, vies en lastig.

Maar bekijk je ze beter, dan raakt bijna iedereen door deze wondertjes gefascineerd. En daarbij, al die friemelende diertjes zijn er met een reden. Ze bestuiven bijvoorbeeld planten, ze ruimen veel dood materiaal op en ze zorgen ervoor dat de voedingsstoffen weer bruikbaar worden voor andere levende wezens.

Kortom reden genoeg om ze eens beter te leren kennen.

Lees meer...

balspelen

Sport- en spelmaterialen

Op Gilwell Ada's Hoeve hebben wij een speciaal veld voor sport en spel, namelijk Gulden Roede. Gulden Roede grenst aan de Vecht dus hier zijn ook waterspelen mogelijk. Daarnaast kun je ook terecht op het Jongensveld. Dit is het veld bij de totempaal en is ideaal door de centrale ligging en daardoor ook erg geschikt als ontmoetingsveld.

Lees meer...