Elk veld op Ada's Hoeve heeft zijn eigen karakteristiek. Klein en bosrijk of groot met uitgestrekte grasvelden. Allemaal bijeen of elke subgroep haar eigen hoekje.

Een paar voorbeelden. De kleinste veldjes die we beschikbaar hebben zijn Anloo en Jan Houtman. Zo'n vijftien mensen kunnen hier prima kamperen. Groter kan ook: Gouden Pijl en Roggeveld B hebben een capaciteit tot wel tweehonderd mensen. Daartussen zijn alle varianten mogelijk. Zoek je een veld waar elke subgroep een eigen plek kan krijgen dan zijn Leidersveld I, Leiderveld II en en Renbaan A goed geschikt. Het spreekt voor zich, dat alle velden hun eigen kampvuurplaats hebben.

Wil je kamperen langs de Overijsselse Vecht? Zo vanuit je tent een eindje zwemmen, vlot varen of kano├źn? Ook dit is mogelijk. Kies dan bijvoorbeeld voor de velden Klein Duivenbos, Purmerend of Gouden Pijl.

Sommige velden zijn ook te huur in combinatie met een vaste accommodatie. Zeker bij het kamperen met de jongere speltakken, kan een vast dak boven je hoofd een voordeel hebben. Een droog plekje bij slecht weer of als onderkomen voor de kookploeg bijvoorbeeld. Ook bij het geven van cursussen of trainingen zijn er legio voordelen te bedenken. In de meeste gevallen worden het Eerste en/of Tweede Leidersveld gecombineerd met de trekkershutten.