website 1e versie 200xNog even nostalgie snuiven.... Begin van de jaren 2000 krijgt Ada's Hoeve haar eerste website. Jeroen Siffels en Chris-Jan Manuel maakten en onderhielden de site.
In het kader van het jubileum is de site weer (deels, want niet alle links werken meer) beschikbaar. KLIK HIER en lees de berichten van toen.

LET OP: Deze site is dus niet meer operationeel. Daarvoor moet je op www.adashoeve.nl zijn
Inmiddels zijn we aan de 3e site toe.

Naar aanleiding van de opening van de gerenoveerde gebouwen.
Uit: De Stentor door Alwin Kuiken. maandag 12 april 2010

Scoutingterrein Gilwell Ada's Hoeve, het grootste van Nederland, werd zaterdag na een flinke opknapbeurt heropend. De oude beheerder en de dochters van baron Van Pallandt knikten goedkeurend. Hun vader schonk het in 1925 aan de padvinderij.Als Karel Budde (79) de woonkamer van de opgeknapte dienstwoning - onderdeel van scoutingterrein Ada's Hoeve - binnenloopt, komt het verleden tot leven. De boomlange Budde, nu woonachtig in Heerenveen, was van 1971 tot 1993 de beheerder van het 45 hectare grote klauter- en kampeerterrein.Zijn voormalige achtertuin aan de Overijsselse Vecht (tot 1925 onderdeel van landgoed Eerde) werd de afgelopen twee jaar voor 500.000 euro opgeknapt. Een nieuw stafhuis verrees, opslagruimtes werden vernieuwd en ook de oude dienstwoning (bouwjaar 1853) van Budde kreeg een beurt. De fundering werd vernieuwd, de dakspanten opgekrikt. Veel veranderde, maar de houten vloer bleef hetzelfde. "In 1971 met mijn vrouw en twee dochters bij de firma Bruynzeel gekocht", glundert Budde. "Ze zeiden: 'Wij geven u 15 jaar'. En zie nu." Het leven aan de Vecht werd onderdeel van zijn systeem. De luchten van vuur, de geur van brandend hout, de oude beheerder denkt er nog graag aan terug. "Wist u dat alleen al op dit terrein 120 soorten vogels leven? Je hebt hier alleen al zeven soorten kraaien."Er verschijnt een glimlach op het gezicht van Ard Jonker (36). Samen met zijn vrouw Yfke van der Vet (35) beheert hij het terrein sinds 2006. De kraaien, die had hij al eens gehoord. In het kader van de opknapbeurt woonde hij van december 2008 tot maart 2009 in het stafhuisje. Bij de aanblik van het opgeknapte terrein knikken de zussen Erin Oudshoorn-Van Pallandt en Irthe André de la Porte-Van Pallandt, zelf ooit kort, maar fanatiek lid van de padvinderij, goedkeurend. Zo had vader het bedoeld.Als Oudshoorn-Van Pallandt samen met dochter Machteld en beheerder Ard in een golfkarretje het terrein verkennen, blijkt dat de tijden veranderd zijn. Even lijkt StarWars uitgeweken naar Ommen. Het blijken LARP-ers (Live Action RolePlaying, red.) van Games-N-Stuff uit Zwolle. Tijdens zomerkampen zijn ze met 600 man, vandaag met een klein groepje. Als Machteld, de kleindochter van de in 1979 overleden baron, ternauwernood ontsnapt aan een emmer water, merkt ze op dat de tijden toch hetzelfde zijn. Ze kijkt één van de scouts van de Van Pallandt Groep uit Ommen even boos aan, maar moet dan lachen. "Jongens blijven toch altijd jongens.

Artikel in Scouting Magazine over de opening van het Jamboreehuis nadat het Rambonnethuis enkele jaren eerder was afgebrand.
{phocadownload view=file|id=121|target=s}
publicatie-rambo wordt jambo

Artikel uit het stadsblad n.a.v. een voorbereidingsweekend van het Nederlandse jamboree contingent.
2011-06-16 stentor-wereldjamboree
2011-06-16 stentor-wereldjamboree-01en02