Zoals je van een labelterrein van deze omvang mag verwachten, heeft Gilwell Ada's Hoeve een groot aantal voorzieningen. Bij de ingang is de receptie, het stafhuis en de shop. Verder zijn er het magazijn, de werkplaats, opslagschuren en de beheerderswoning.
Vlakbij de parkeerplaats vind je de karren, pionierhout en de vuilnisopslag.

Toiletgebouwen

Verspreid over het terrein staan vier toiletgebouwen met toiletten en douches. Als het druk is op Gilwell Ada's Hoeve dan deel je een toiletgebouw en de schoonmaak ervan met een aantal andere groepen. De toiletgebouwen staan bij de velden Hoek van Ruys, de beide Leidersvelden en Roggeveld B. Ga je met een jongere speltak op kamp, dan is het wellicht verstandig om een kampeerveld vlakbij een toiletgebouw te reserveren. Los van de toiletgebouwen staan er - verspreid over Ada's Hoeve - nog zo'n twintig kranen waar water getapt kan worden. Bijna elk kampeerveld heeft een watertappunt.

Voorzieningen op een rijtje:

 • Er zijn parkeerplaatsen voor auto's, motoren en bromfietsen bij de ingang van Gilwell Ada's Hoeve. Bij drukte worden auto's op de achterparkeerplaats geparkeerd.
 • Voor het vervoer van bagage zijn bij de ingang van het terrein handkarren aanwezig.
 • Je kunt bij ons ook biertafelsets huren.
 • Bijna ieder kampeerveld heeft een eigen kraan.
 • Elk kampeerveld, het Jamboreehuis en de trekkershutten hebben een eigen kampvuurplaats. Koken op houtvuur is toegestaan. Hout voor het tafelvuur en kampvuur mag uit het bos worden gehaald of uit houthokken die verspreid over Gilwell Ada's Hoeve staan.
 • Er zijn vier toiletgebouwen met toiletten en warme douches (automaat € 0,50). Na gebruik dient het gebouw weer schoon te worden achtergelaten (volgens schoonmaakrooster maken de groepen de toiletgebouwen schoon). In één van de toiletgebouwen zijn voorzieningen voor minder validen aanwezig.
 • Bij de receptie zijn kleine kluisjes (per veld één) met een oplaadpunt voor mobiele telefoons (zelf lader meenemen) en computer. Hiervoor is een borg (tegen inlevering van de sleutel retour) en huur verschuldigd.
 • Er is pionierhout te huur en tonnen voor het maken van vlotten op de Vecht.
 • Ada's Hoeve heeft haar eigen (beperkte) Shop met speciale producten, zoals ansichtkaarten, badge, naambandjes en een mok met het logo van het terrein.
 • Op Ada's Hoeve kun je post ontvangen. Noem bij het adres - na de naam van de persoon - ook de naam van de scoutinggroep en liefst ook het veld of de accommodatie waar je kampeert. Klik hier voor het adres van Gilwell Ada's Hoeve. De dichtstbijzijnde brievenbus om post te versturen is in Ommen.
 • Bij de hoofdingang van Gilwell Ada's Hoeve kun je je afval gescheiden inleveren: glas, papier, blik, ijzer en restafval. Plastic en drankenkartons mogen bij het restafval, dit wordt later door de afvalverwerker na gescheiden. Batterijen en ander klein chemisch afval lever je in bij de kampstaf.
 • Er zijn géén electriciteitsaansluitingen op de kampeervelden (met uitzondering van Roggeveld B en C en Leidersveld I en II). Aggregaten en dergelijke zijn niet toegestaan!