Onlangs ontvingen we een aantal foto's van Rene Kappetein, die recent is overleden. Zijn zoon kwam deze foto's uit 1946 tegen. Hij kon niet vinden van welke scoutingclub hij lid was. Gezien de foto met de vlaggen zal dat De Havik uit (stad) Groningen of Hoogkerk geweest zijn. Mogelijk zijn de andere twee foto's ook van die groep. 

Aan de 'Statiefoto' te zien heeft hij een Gilwell cursus gevolgd op Ada's Hoeve. Dat is een cursus speciaal voor leiding. 
Zijn zoon wist nog te melden dat zijn vader het ook had over internationale contacten bij een bijeenkomst (oa uit Ned Indiƫ, nu Indonesiƫ). Hij had een kris en van Koreanen een kompas die beide bij verhuizingen verloren zijn gegaan.
Een wereldjamboree heeft er nooit in Ommen plaats gevonden, maar er was wel 1x in de 4 jaar een zogenaamde  Koempoelan, waar leiding uit heel Nederland aan deelnam. Ook waren er wel internationale kampen. Mogelijk is hij bij de Jamboree in 1937 geweest, toen natuurlijk niet als hopman. Hij zou dan 13/14 jaar oud geweest moeten zijn.

1946 zomerkamp Rene Kappetein1946 zomerkamp Rene Kappetein1946 zomerkamp Rene Kappetein1946 zomerkamp Rene Kappetein