GAH 75jaar - 36In 1998 vierde Ada's Hoeve haar 75 jarig jubileum. Dat werd gevierd samen met de kampeerders tijdens een jubileumweek; de JubilAda.

Groepen kampeerden zelfstandig, maar vanuit de kampstaf werd elke dag een activiteit aangeboden waar groepen aan mee konden doen.
De week werd geopend met een zondagse brunch in de kampvuurkuil. Groepen namen zelf hun eten en drinken mee en waren feestelijk uitgedost. Dat was de kampstaf ook (in stemmig zwart/wit met rode strik), die iedereen welkom heette en als een echte ober naar hun zitplaats in de kampvuurkuil leidde. Dit vaak tot grote verbazing van de deelnemers.
Maandag stond in het teken van sport en spel, en dinsdag was water het thema. De lange vlottenvloot baarde veel opzien, temeer omdat het niet werkte. De motorbootjes waren te licht om alle 11 vlotten te verslepen. Gelukkig hielp een recreant met een sterke boot mee.
Op woensdag de Kermesse d'Ada (met de 'waar'zegster) en het traditionele kampvuur. Een kookwedstrijd op de donderdag en op vrijdag de afsluiting met een disco feest.

Alle deelnemende groepen ontvingen het JubilAda boekje en de dagelijkse kampkrant. Ook waren er speciale jubileum aanbiedingen (T-shirts, jubileum mokken, badges en naambandjes)

Ik ben nog op zoek naar (kopie├źn of foto's van) publicaties en materialen van de JubilAda voor het historisch archief. Heb je nog iets wat aan deze festiviteiten herinnerd, neem dan even contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..