op het spoorBaron Van Pallandt maakte vaak foto’s van padvinders. Dat was voor die tijd (zo rond 1925) zeer modern. Hij maakte ze deels op het landgoed Eerde, waar Ada's Hoeve toen ook toe behoorde. Van zijn foto’s werden verschillende series kaarten en grotere prenten gemaakt. De foto’s waren in die tijd zo vermaard dat ze zelfs in het buitenland gebruikt werden. Zo hingen bijvoorbeeld verschillende prenten in het Wereld Hoofdbureau van de scouts in Londen.

In het Ada's Hoeve historisch archief is de tweede serie met de titel Jongensleven opgenomen. Deze map bevat '6 platen, formaat 30x40 cM. uitgevoerd in Rotogravure, naar foto's van Ph. Baron van Pallandt van Eerde'. Je kon de fotoserie kopen voor f2,50 via de Vereeniging 'De Nederlandsche Padvinders' die toen hun Hoofdkwartier hadden in de 2e Const. Huygensstraat 83, Amsterdam. Zo staat op de omslag van de serie.

Bij het vertrek van Karel Budde als beheerder ontvingen de vaste kampstaffers allemaal een ingelijste foto uit deze serie. Ik ben zelf in het bezit van de foto met titel 'op het spoor'. Een mooie herinnering.