on the trail logo - 1986-450pxIn juli 1986 was er een groot internationaal kamp van 1200 Zevende dag Adventisten scouts uit 9 verschillende landen op Gilwell Ada's Hoeve. Het motto was 'on the trail'. Vooral de Scandinavische landen waren goed vertegenwoordigd.

Er was extra kampstaf die 2 weken op de zolder van de boerderij logeerden (een stafhuis was er nog niet). Ik kan me nog herinneren dat we veel taart aten, want het was een goede traditie dat je moest trakteren op taart als je door de uitgang het terrein op kwam rijden. Dat ging dus nogal eens fout.

Bij de Engelse groepen zaten veel scouts met Indiase achtergrond. Aan het eind van het kamp bleek dat die nogal honger hadden geleden omdat ze niet wisten wat te doen met de etenswaren die ze hadden ontvangen. Veel kwam aan het eind van het kamp retour. De groepen die in de volgende weken op Ada's Hoeve kampeerder hebben er nog goed van gegeten.

Karel en Marty Budde - de toenmalige beheerders - vroegen soms een kamperende groep of ze een bladzijde in het beheerderslogboek wilden schrijven. Dat is ook gedaan door de staf van het Europese kamp. Zie hieronder.

on the trail kampboekje -1986-1200px GAH Buddes logboek - on the trail camp