rambonnethuis ansichtkaartHet Rambonnethuis brandde 19 maart 1993 geheel af. Alleen enkele keien en twee bewerkte planken bleven over. Deze hangen nu bij de voordeur van de receptie. Op zich was dat niet heel erg, want het gebouw was erg verouderd. Je mocht er niet meer overnachten i.v.m. brandgevaar en het duurde zeker twee dagen om de grote zaal een beetje warm te krijgen. Helaas ging er met het gebouw ook nogal wat historisch materiaal verloren.

Met het verloren gaan van het rambonnethuis verloren we een gebouw dat model stond voor een padvindershuis in nederland. met een unieke open haard die zowel binnen als buiten gestookt kon worden en binnen een soort van kampvuurkuil op de rand waarvan je kon zitten als het binnenvuur brandde. er waren patrouillehoeken in alle hoeken van het huis. die inspireerden velen om ook zoiets te maken in hun eigen troephuis.
het
was de uitvalsbasis voor de dcc’s en akela leaders voor als er cursussen gegeven werden. die sliepen dan overigens in de padvindersboerderij in de koestraat. de cursussen waren in de zomer. dan volstond een vuurtje in de open haard ’s avonds om het gebouw te verwarmen.  Velen zullen herinneringen hebben aan dit unieke gebouw.

Vrijdag 19 maart 1993 brandde het Rabonnethuis tot de grond toe af, vermoedelijk nadat kinderen, van de weg over het hek geklommen, tegen de achtermuur (waar een olietank stond) een vuurtje hadden gestookt. Al met al ging het hele gebouw verloren. Alleen enkele keien en 2 bewerkte planken van de voordeur bleven over. Deze hangen nu bij de voordeur van de receptie

rambonnethuis interieur 1763 221219101255 001  rambonnethuis interieur 1762 221219101233 001 

In 1996 is het voormalige Jamboree Headquarter opnieuw opgebouwd op de plek waar het Rambonnethuis stond. Zo leeft dit oude historische gebouw toch nog een beetje voort. 

 1993 jamboreehuis brand 02 archief JK BuddeGAH jamboreehuis brand 04