Camporee logo 2014AJV Scouting Nederland organiseert vanaf 29 juli tot en met een 4 augustus de '11th TED Pathfinder Camporee' op Gilwell Ada’s Hoeve.

Vanuit 18 verschillende landen, komen zo'n 2.200 scouts en pathfinders in de leeftijd van 11 tot 17 jaar naar Gilwell Ada's Hoeve.

De voorbereidingen voor dit kamp zijn al twee jaar bezig. Vanaf zondag 20 juli, zal er een team van zo'n 50 vrijwilligers het kamp langzaam gaan opbouwen. Diverse tenten zullen worden opgezet, sanitair zal worden uitgebreid en diverse containers worden geplaatst om food te kunnen distribueren. Met als hoogte punt tijdens de opbouw, op donderdag 24 juli, de grote tent van 32x72 meter die zal worden opgezet. Dit alles om uiteindelijk de 2.200 jongeren een onvergetelijke week/kamp te bezorgen.

Dinsdagavond 29 juli om 20:00 uur zal de burgemeester van Ommen het kamp officieel openen, Een kamp met als thema "more to explore".

Op zondag 3 augustus tussen 14:00 en 16:00 uur zal de internationale marktmiddag plaatsvinden. Tijdens deze markt zullen de diverse landen lokale spullen verkopen die zij zelf gemaakt of meegenomen hebben. De totale opbrengst van de markt, zal bestemd zijn voor een project van Adra Nederland in Haiti. Inwoners van Ommen en omgeving zijn welkom om deze markt te bezoeken.

 

logo iNZetVanaf eind mei kun je in de shop van Ada’s Hoeve de leuke funbadges van stichting iNZet kopen. Naast de funbadges verkopen we ook dasringen, kaarten en boekjes. Wil jij ook het goede doel steunen én zo’n grappige badge hebben? Kom dan langs bij de shop naast de receptie.

Stichting iNZet coördineert sinds 2003 een partnership tussen Friese scouts en guidinggroups in Kwazulu Natal, Zuid-Afrika. Zij werken samen, verzorgen materialen voor de Zuid-Afrikaanse groepen en doen nog veel meer. Nieuwsgierig? Klik hier.

 

Groene Welle - kampvurbankenDe leerlingen van AOC de Groene Welle uit Zwolle zijn de komende maanden actief op Gilwell Alda’s Hoeve om praktijkopdrachten uit te voeren. De eerste groep leerlingen is inmiddels begonnen met het maken van een aantal kampvuurbankjes. Het resultaat is al te bewonderen voor de wagenschuur.

 

 

AOC de groene-Welle febr 2014In de week van 10 t/m 14 februari heeft AOC de Groene Welle uit Zwolle wederom Gilwell Ada's hoeve aangedaan. Dit maal was de opleiding Treeworker te gast. Door de cursisten zijn er diverse werkzaamheden uitgevoerd waaronder, kroonverzorging, het uitkleden van diverse bomen en het vellen van bomen. Als afsluiting zijn een aantal van de grote populieren langs het roggenveld B uitgekleed. Mathijs Wubbolts heeft een halve dag meegelopen om een deel van de cursisten te begeleiden. Voor de cursisten waren deze drie dagen de afsluiting van deze module.

Eind maart komt AOC de Groene Welle nog éénmaal terug om een deel van het hekwerk langs de Zwolseweg te vervangen.

IMG 6392Buitendag 2014 op het terrein van Ada's Hoeve in Ommen. Tijdens de Buitendag 2014 op 28 september zijn een tiental workshops gegeven die allemaal iets met het buitenleven te maken hebben. Sommige workshops gelden ook voor je kwalificatie Kamperen of Bivakkeren. Dit evenement is georganiseerd door Steunpunt Scouting Overijssel.

logo-sub-sampleOp 22 februari 2014 vindt World Thinking Day plaats. World Thinking Day is een dag om internationale vriendschap te vieren, te leren over belangrijke problemen in de wereld en ook echt actie te ondernemen. Om extra aandacht te schenken aan World Thinking Day, heeft Scouting Nederland besloten samen te werken met de organisatie Edukans.

IMG 2151Van 29 juli tot en met 4 augustus heeft op Buitencentrum Gilwell Ada’s Hoeve de 11th TED Pathfinder Camporee plaatsgevonden. Er hebben circa 2.400 deelnemers meegedaan, afkomstig uit 18 landen. Het thema was ‘More to Explore’.

Op en rondom Gilwell Ada’s Hoeve waren tal van activiteiten georganiseerd die in het teken stonden van elkaar ontmoeten, hikes en wateractiviteiten.

Zondag 3 augustus heeft op Gulden Roede de Market Day plaatsgevonden. Elk land heeft activiteiten georganiseerd waaraan bezoekers en andere deelnemers aan konden deelnemen. De opbrengst van de Market Day is bestemd voor een goed doel.

 

Kerstkaart-2014

GAH appNieuws en informatie over Buitencentrum Gilwell Ada's Hoeve is nu ook beschikbaar in de ScoutingApp. De app is beschikbaar voor iPhone smartphones. Na het installeren van de app, zoek je op 'Buitencentrum Gilwell Ada's Hoeve'. Dit hoeft maar éénmalig.

De komende tijd zal er meer informatie worden toegevoegd zoals de informatie over de accommodaties, kampeervelden en onze activiteiten!

Gilwell Ada’s Hoeve heeft een eigen lied voor bij het kampvuur. Bijzonder aan dit lied is dat het refrein afkomstig is van het begin van Ada’s Hoeve. Alleen het refrein is bewaard gebleven en nu dus verwerkt in deze versie.

DSC 0062Aansluitend aan het werkweekend hebben we nog een paar dagen gebruik kunnen maken van een graafmachine. Met name Henri, die over de vereiste ervaring beschikt, heeft zich helemaal kunnen uitleven. Op verschillende plaatsen langs de paden zijn wateropvang gaten gegraven of uitgediept en tussen Renbaan B en Leidersveld II is een oude waterloop opnieuw uitgegraven. Het vrijgekomen zand is op een aantal plaatsen gebruikt om de paden te verbeteren en een deel is in depot opgeslagen op het Beverveld (naast de kampvuurkuil).

Ook de leerlingen van AOC de Groene Welle zijn op de vrijdagen flink aan de slag gegaan. Een drietal derdejaars is begonnen met het opnieuw construeren van de poort bij Leidersveld I en een grote groep eerstejaars heeft onder begeleiding van een docent de afrastering tussen de boerderij en de achter P opnieuw geplaatst. Op de foto's kun je de vorderingen bekijken.

DSC 0013DSC 0064

 

Vondsten gah 2014Sinds 1997 zoeken de broers Marinus en Albert van de Vegt met hun metaaldetectors op Ada's Hoeve. Beiden zijn ook actief bij de historische kring Ommen en ze zijn altijd op zoek naar oude plekken waar historisch materiaal in de grond te vinden is.

Ze begonnen op Eerde met zoeken, hier vonden ze veel munitie uit de 2e wereldoorlog.

Op Ada's Hoeve hebben ze in totaal ongeveer 4000 munten gevonden. Er zitten veel Engelse munten bij. In 2012 hebben Marinus en Albert ook veel oude voorwerpen gevonden toen grote delen van het terrein omgespit waren door de Genie.

Op de foto een kleine verzameling van bijzondere "schatten" van Ada's Hoeve, een munt uit 1783, veel scouting pennetjes en een munt uit de stad Deventer naar schatting uit 1600. Uit 1934 ligt er ook een zegel die men destijds nodig had voor de fietsbelasting. En er worden ook heel veel haringen gevonden, dat is erg fijn voor de maaier!

 

Ivor DaphneOp 1 augustus zullen Ivor Cleine en Daphne Koopmans de beheerderstaken van Ard Jonker en Yfke van der Vet overnemen. Ivor en Daphne zullen begin augustus verhuizen naar Ommen. Ard en Yfke zijn inmiddels verhuisd naar Hattem.

Het beheerteam bedankt Ard en Yfke voor hun jarenlange inzet en wenst Ivor en Daphne veel succes.

 

Ibn-TED-CamporeeMahama Ibn Halid is 30 jaar oud en komt uit de stad Tamale in Ghana. Toen hij de kans kreeg om deel te nemen aan een uitwisselingsproject tussen Nederland en Ghana pakte hij die met beide handen aan. Hij wilde maar al te graag naar Europa, eigenlijk al van jongs af aan.

Ibn ontmoette vorig jaar twee Nederlandse Scouts –Simone van Eijk en Jorien Homan– in Ghana. In Ghana werden Simone en Jorien door Ibn uitgenodigd. Hij heeft ze zijn thuis laten zien en veel van het land Ghana. Ze hebben Scoutingroepen in de omgeving bezocht en Ibn heeft ze meegenomen naar diverse nationale parken. Ze raakte aan de praat en tijdens deze week kwam Ibn meer te weten over het Partnership Nederland Ghana. Hij vernam ook dat ze op zoek waren naar enthousiaste Ghanese Scouts die in 2014 een aantal weken naar Nederland wilde komen. Uiteraard wilde hij zichzelf graag beschikbaar stellen! En het is gelukt, Ibn mocht dit jaar deelnemen – mede omdat hij al in het bezit was van een paspoort. Helaas kreeg zijn reisgenoot haar papieren op het allerlaatste moment niet rond en is Ibn nu alleen op bezoek in Nederland.

new look gah kampstaf 2014De kampstaf van Buitencentrum Gilwell Ada’s Hoeve heeft een nieuwe look gekregen. We hebben de kledinglijn uitgebreid met een hoody. Heerlijk warm en met een capuchon, voorzien van naam op de linkerborst. Klantvriendelijk en persoonlijk!

 

poort leidersveld 1De poort van Leidersveld I is klaar! Drie leerlingen van AOC de Groene Welle uit Zwolle, Gerko, Gieljan en Kevin hebben zich de afgelopen tijd beziggehouden met het reconstrueren van de poort op Leidersveld I. Zij volgen de opleiding bos en natuurbeheer bij de AOC de Groene Welle.

De poort is gemaakt naar voorbeeld van de oude poort die ooit op Leidersveld I stond. Dikke eiken palen maken de poort circa 3.80 meter hoog en 4 meter breed. Met pengat verbindingen zijn de verschillende onderdelen aan elkaar gezet. Een knap stukje werk waarvoor wij de jongens heel hartelijk willen bedanken. Weer een stukje geschiedenis hersteld op Ada’s Hoeve.

 

omd-logoTijdens de Open Monumentendag op zaterdag 13 september opent Gilwell Ada’s Hoeve de poorten. U kunt het terrein, gelegen aan de Zwolseweg bezoeken en meedoen aan verschillende activiteiten.

Op het terrein organiseren Gilwell Ada’s Hoeve en Scoutinggroep van Pallandt Ommen een gezamenlijk programma. Er kan worden gekozen uit de volgende activiteiten: een vlot maken, workshop kaart en kompas lezen, een quiz, en op een zitje van pionierhout aan de oever van de Vecht kunnen de deelnemers uit rusten en over het water kijken.

DSC 0337Op vrijdag 10 januari was er "open huis" ter gelegenheid van de officiële ingebruikname van het nieuwe onderkomen in de Carrousel van de Historische Kring in Ommen.

Aan de hand van fotoboeken, computerschermen en historisch materiaal kon iedereen kennis maken met de werkzaamheden van de HKO. Tevens was er een foto-expositie ingericht met als thema “Groeten uit Ommen” over 100 jaar toerisme in Ommen. Als grondlegger van het toerisme in Ommen kon de Scouting en daarmee ook Ada's Hoeve natuurlijk niet ontbreken. Met foto's en onze oude Ada's Hoeve vlag kreeg de scouting een mooie plek bij de expositie.

vrijwilligersavond ommenOp maandag 17 februari werd in het gemeentehuis van Ommen de vrijwilligerspluim 2013 uitgereikt. Ook Ada’s Hoeve was hier goed vertegenwoordigd. Yfke van der Vet zat in de jury en verzorgde ook een deel van de organisatie. Zij moest alleen de jury verlaten omdat zij en Ard Jonker ook waren voorgedragen als kanshebbers voor deze pluim.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking gaven vrijwilligers in verschillende leeftijdscategorieën presentatie over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Hetty en Yasemin mochten deze avond de twintigers vertegenwoordigen. Zij hebben kort verteld wat vrijwilliger zijn voor Ada’s Hoeve inhoudt en hoe zij dit vinden. Vooral de foto van stampende vrijwilligers in afvalcontainer maakte veel indruk bij het voornamelijk grijze publiek.

adashoeve ruit logofull 72dpi

Buitencentrum Gilwell Ada's Hoeve is een prachtig kampeerterrein waar veel gebeurt. Dat willen we graag onder de aandacht brengen. We doen dat onder andere via onze website www.adashoeve.nl en Social Media. Voor het bijwerken van het Duitstalige gedeelte van onze website zoeken we een webredacteur Duits (M/V) die meewerkt in het web redactieteam onder leiding van de coördinator PR. Je maakt zelf artikelen op basis van eigen of toegeleverde informatie. Ervaring van Joomla of bereid je dit eigen te maken is vereist.

Heb je vragen of interesse? Meld je bij de coördinator PR, Bart Boesten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..