Camporee logo 2014AJV Scouting Nederland organiseert vanaf 29 juli tot en met een 4 augustus de '11th TED Pathfinder Camporee' op Gilwell Ada’s Hoeve.

Vanuit 18 verschillende landen, komen zo'n 2.200 scouts en pathfinders in de leeftijd van 11 tot 17 jaar naar Gilwell Ada's Hoeve.

De voorbereidingen voor dit kamp zijn al twee jaar bezig. Vanaf zondag 20 juli, zal er een team van zo'n 50 vrijwilligers het kamp langzaam gaan opbouwen. Diverse tenten zullen worden opgezet, sanitair zal worden uitgebreid en diverse containers worden geplaatst om food te kunnen distribueren. Met als hoogte punt tijdens de opbouw, op donderdag 24 juli, de grote tent van 32x72 meter die zal worden opgezet. Dit alles om uiteindelijk de 2.200 jongeren een onvergetelijke week/kamp te bezorgen.

Dinsdagavond 29 juli om 20:00 uur zal de burgemeester van Ommen het kamp officieel openen, Een kamp met als thema "more to explore".

Op zondag 3 augustus tussen 14:00 en 16:00 uur zal de internationale marktmiddag plaatsvinden. Tijdens deze markt zullen de diverse landen lokale spullen verkopen die zij zelf gemaakt of meegenomen hebben. De totale opbrengst van de markt, zal bestemd zijn voor een project van Adra Nederland in Haiti. Inwoners van Ommen en omgeving zijn welkom om deze markt te bezoeken.