logo-sub-sampleOp 22 februari 2014 vindt World Thinking Day plaats. World Thinking Day is een dag om internationale vriendschap te vieren, te leren over belangrijke problemen in de wereld en ook echt actie te ondernemen. Om extra aandacht te schenken aan World Thinking Day, heeft Scouting Nederland besloten samen te werken met de organisatie Edukans.

Eén van de projecten van Edukans is Schoenmaatjes. Schoenmaatjes is dé kans voor kinderen om écht iets te doen voor kansarme leeftijdsgenootjes wereldwijd. Kinderen in Nederland vullen een schoenendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden.

Gilwell Ada’s Hoeve is één van de plaatsen waar scoutinggroepen hun schoenendozen kunnen inleveren. Omdat wij op 1 maart een kampstafdag hebben, leek het ons leuk dat medewerkers van Ada's Hoeve ook een bijdrage meenemen voor Schoenmaatjes. Ook als je geen medewerker van Gilwell Ada's Hoeve bent, kun je schoenendoos met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed langsbrengen. Het adres is Zwolseweg 17 in Ommen.

En wil je zien hoe zo’n schoendoos wordt ontvangen? Kijk dan op: http://vimeo.com/68683388

Persoonlijk ondersteun ik (Yanoula van der Zwaard) deze actie van harte. Ik ben inmiddels meermalen met Edukans naar verschillende Afrikaans landen geweest en ik heb gezien dat onderwijs echt helpt.
In mei ga ik naar Malawi. Een van de armste landen van de wereld waar nog altijd meer dan 65% van de bevolking onder de armoedegrens leeft. Het is bewezen dat elk jaar dat een kind naar school gaat, hij op latere leeftijd 10% meer inkomen krijgt. Ik maak mij hard voor het onderwijs voor deze kinderen.
Dus heb je niet de mogelijkheid om een schoenendoos te vullen doneer dan via mijn actiepagina een kleine bijdrage om onderwijs voor steeds meer kinderen mogelijk te maken.

Yanoula van der Zwaard