Definitieve-poster-2 TED Camporee 2014Van 29 juli tot en met 5 augustus 2014 zal op Buitencentrum Gilwell Ada's Hoeve de 11th TED Pathfinder Camporee plaatsvinden. Dit evenement wordt georganiseerd door AJV Scouting. Het is een internationaal evenement waar Scouts uit circa 16 Europese landen aan zullen deelnemen.

Meer informatie:

 

banners-eurojamOMMEN – 550 scouts uit 8 Europese landen zijn op de Gilwell Ada’s Hoeve in Ommen voor de Eurojam 2013, een vierjaarlijks Europees kamp, welke is georganiseerd door Federatie Scouting Europa Nederland. Op zondag 4 augustus is de opening van de Eurojam in het bijzijn van Marc-Jan Ahne, burgemeester van Ommen. Aansluitend volgt een programma voor jong en oud waar internationale samenwerkingen, het leren van elkaars gebruiken en cultuur, en vooral ook plezier in centraal staan.

Tijdens de Eurojam zijn er 3 leeftijdsgroepen waarbinnen de verschillende nationaliteiten gemixt deelnemen aan het programma. Er zijn 80 Cubs van 7 tot en met 11 jaar, zo’n 300 Scouts van 12 tot en met 17 jaar, en bijna 200 Rovers van 18 jaar en ouder.

Het thema van de Eurojam is ‘Joris en de Draak’. Op het programma staan veel traditionele scoutingspellen en uitdagingen waarbij het thema voor de rode draad zorgt. Voor de Cubs is er onder meer een spel met drakeneieren en een vossenjacht in Ommen. De Scouts vormen de grootste groep en doen een aantal grote spellen en lopen een tweedaagse hike in de omgeving van Ommen. De Rovers spelen onder meer ‘Hike & Seek’, een variant op een dropping, en ‘Te land, ter zee en in de Vecht’. Op woensdag is er een uitstapje met de trein naar Zwolle voor iedereen. Op vrijdag vindt er een groot riddertoernooi plaats waarbij alle leeftijden en nationaliteiten met elkaar samenwerken, waarna de sluiting van de Eurojam volgt.

De Eurojam wordt elke 4 jaar in een ander land, aangesloten bij de Confédération Européenne de Scoutisme (CES), georganiseerd. Na de laatste Eurojam in België is de keuze gemaakt dat FSE-Nederland voor dit jaar de Eurojam in Nederland organiseert, de laatste keer was deze hier in 1989. “De locatie voor dit jaar was snel gevonden. Gilwell Ada’s Hoeve is een mooi kampterrein en ook Ommen is een zeer gastvrij dorp waar wij zeker weten dat ook onze gasten zich welkom voelen.” aldus Mark Kranendonk, Voorzitter FSE-Nederland.

fotos koken 002De Boslust school uit Ommen werkt in de wintermaanden één dagdeel per week mee op Buitencentrum Gilwell Ada's hoeve. De werkzaamheden worden verricht in het kader van een externe stage. Na een korte instructie worden de werkzaamheden zelfstandig door de school uitgevoerd. De werkzaamheden waar de leerlingen zich de wintermaanden voornamelijk mee bezig houden zijn het bestrijden van Prunis en Esdoorn en het maken van een houtwal langs de Zwolseweg.

 
Op 21 januari zit het eerste deel van de stage er op, we hopen de leerlingen terug te zien in de zomermaanden.

Op zondagmiddag 29 september 2013 organiseert het Steunpunt Scouting Overijssel de Buitendag 2013: een middag voor alle kaderleden met workshops op het gebied van het buitenleven! Een leuke en leerzame middag voor jezelf maar ook om later met je jeugdleden te gaan doen. De Buitendag is gratis en je kunt je opgeven via www.sol.scouting.nl onder trainingen en dan onder Buitendag 2013.

Wees er snel bij, bij sommige workshops is maar beperkt plaats.

Meer informatie over de Buitendag 2013 vind je hier.

Conny van de Poll lintjeConny van der Poll, ex-kampstaf van Gilwell Ada's Hoeve is gisteren benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit vanwege haar verdiensten voor diverse organisaties, waaronder Scouting. Op de foto de uitreiking door de burgemeester van Leidschendam-Voorburg in het bijzijn van Jan van der Poll (ook ex-kampstaffer).

Namens Buitencentrum Gilwell Ada's Hoeve, van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding.

armb2De Survival armband is op het moment een actueel mode item voor zowel de man als de vrouw. Regelmatig te vinden op diverse "dagdeal sites", in de betere buitensportzaken...... maar vooral leuk om zelf te knopen.

Waarom is dit "survival"? De armband wordt gemaakt van Paracord (koord wat in parachutes gebruikt wordt) een hele sterke soort touw die een kern heeft van 7 draden. Daarmee kan je dit koord gebruiken als visdraad, om te naaien, als veters etc. De buitenlaag is te gebruiken als mesheft, om speren te maken en ander survival gereedschap. Met deze armband heb je altijd een bruikbaar stuk koord bij je als een wandeltocht in een survival situatie ontaard. Bovendien zit er in de gesp een fluit die je kan gebruiken om alarmsignaal te geven.

Bovendien is het een mooie stoere armband.

Verkrijgbaar in de Ada's Hoeve Shop.

 

Landschapshek 1In het dagen voor en het weekend rond hemelvaart is door Arno, Henk, Klaas en Hans hard gewerkt om de eerste landschapshekken te plaatsen. Als eerste zijn de hekken op de achter P en richting roggenveld C geplaatst.
Ook is het eerste hek naast de boerderij geplaatst en zijn er diverse voorbereidingen gedaan voor het plaatsen van de overige hekken.
Mannen bedankt voor de gedane arbeid het resultaat mag er zeker zijn!

Bekijk hier de foto's van het plaatsen.

EuroJam 2013Van 3 tot 10 augustus a.s. zijn wij gastheer voor de Eurojam 2013! Dit internationaal kamp wordt eens in de 4 jaar georganiseerd voor scouts van de Europese organisatie CES en bevriende groepen. Deze zomer is de organisatie in handen van Federatie Scouting Europa Nederland.

We verwachten zo’n 530 scouts uit België, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Litouwen, Polen, Spanje en Nederland. Een week lang is er programma voor welpen (7-11 jaar), scouts (12-17 jaar) en rovers (18+). Het thema is Joris en de draak en samen met al die scouts bereidt Joris zich voor om de draak te verslaan en Ommen en omgeving voorgoed van het verschrikkelijke monster te verlossen…

Een riddertoernooi kan hierbij natuurlijk niet ontbreken. Op het programma staan veel traditionele scoutingspellen en uitdagingen. De rovers spelen onder meer hike & seek (een mooie variant op de dropping) en Te land, ter zee en in de Vecht. De scouts vormen de grootste groep en doen een aantal grote spellen en lopen een 2-daagse hike. Voor de welpen is onder meer een spel met drakeneieren en een vossenjacht in het dorp. Woensdag is een uitstapje met de trein naar Zwolle.

EuroJam 2013 1Wil je meer van het programma of bijvoorbeeld van de bouwwerken zien? Kom dan gewoon langs! Bijvoorbeeld tijdens de opening op zondag 4 augustus om 16.00 uur, het kampvuur op woensdag de 7e om 20.00 uur of de afsluiting (inclusief het gevecht van Joris tegen de draak) op vrijdag de 9e om 15.00 uur.

Meer informatie vind je op http://www.fse-nederland.nl/eurojam2013/.

Eurojam 2013-08-05 150628

Burgemeester Ahne van Ommen heeft vanmiddag officieel de Eurojam 2013 geopend. De komende week staat Ommen in het teken van het internationale scoutingkamp.

Bijna 600 scouts uit 8 Europese landen zijn een week lang in en om Ommen aanwezig. De Eurojam wordt elke vier jaar gehouden in een ander Europees land. Het is voor het eerst sinds 1989 dat de Eurojam weer in Nederland wordt gehouden. Ommen is voor de scouting in Nederland geen onbekende locatie.”Al meer dan 90 jaar ontvangen wij scouts in Ommen en het is een eer gastgemeente te zijn voor de Eurojam” aldus Ahne.

 

De Eurojam is een internationaal kamp, waaraan bijna 600 scouts uit 8 Europese landen deelnemen. Zij zijn een week in en om Gilwell Ada's Hoeve aanwezig. De Eurojam wordt elke vier jaar gehouden in een ander Europees land. Het is voor het eerst sinds 1989 dat de Eurojam weer in Nederland wordt gehouden.

Impressie Eurojam 2013

 

Bron: Dalfsennet.nl

DSCN0992Vrijdag 4 oktober 2013. Eindelijk is het dan zover, de Exxploraxxion gaat vandaag beginnen. De Exxploraxxion is een 5 jaarlijks evenement voor explorers (15-18 jaar). Na een lange voorbereiding door de organisatie en een explosief groeiend aantal deelnemers in de afgelopen twee weken worden er vandaag ruim 1200 deelnemers verwacht op ons terrein. Dit jaar is het thema Route 55, met een knipoog naar het 55 jarig bestaan van deze speltak.

Logo Exxploraxxion 2013In het weekeinde van 4 tot 6 oktober wordt op Scouting labelterrein Gilwell Ada’ s Hoeve Exxploraxxion 2013 georganiseerd. Exxploraxxion houdt in: Honderden explorers, uitdagingen, muziek, Scouting met smartphones, nieuwe vrienden maken, feest en gezelligheid!

Exxploraxxion is het vijfjaarlijkse jubileumfestival speciaal voor explorers. Uit het hele land komen explorers van vrijdag 4 tot en met zondag 6 oktober 2013 naar Ommen. Als Explorer neem je niet alleen deel aan het festival, maar je kunt als afdeling ook bijdragen aan de organisatie. Bouw bijvoorbeeld nu al de enige echte Exxploraxxion-lounge-bank, bedenk een vet spel voor tijdens het festival dat je samen met al die andere explorers kunt spelen of bedenk en knutsel mee aan de feesten en de aankleding.

Vanwege het 55-jarige bestaan van de speltak explorers is het thema van Exxploraxxion 2013: Route55.

DSC 0117 SmallDe herfst is prachtig op Buitencentrum Gilwell Ada's Hoeve. Het bos heeft heel veel verschillende kleuren, rood, geel, bruin en groen. Kastanjes, tamme kastanjes, beukennootjes en eikels zijn volop aanwezig. En je hoeft ook niet ver te zoeken om hele mooie paddestoelen te vinden. Ze zijn er in allerlei soorten en maten.

Kijk hier voor een impressie!

 

scoutingnlDe Labelterreinen vormen een aparte groep kampeerterreinen en accommodaties binnen Scouting Nederland. De vrijwilligers die bij deze terreinen betrokken zijn, voelen zich sterk verbonden met elkaar. Noem het een soort Labelfamiliegevoel. Vrijwilligers zijn van harte welkom. Weten wat je te wachten staat?

Medio oktober is Yfke van der Vet geïnterviewd door de redactie van Scouts Info. Lees hieronder het interview.

 

Boslust 1De jongens van de Boslust school hebben het schooljaar en dus ook hun stage op Ada's Hoeve er bijna opzitten. Dat konden we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan.
Maandagochtend stond dan ook in het teken van gezelligheid. Na een welkom en een klein praatje van Berry, de boswachter was het tijd voor ontspanningen.
Onder het toeziend oog van de kampstaf Hetty en Marcus  werd er in tweetallen boog geschoten. De ochtend hebben we afgesloten met een kampvuurtje en zelfgemaakte broodjes hamburger. 

Volgend jaar komen de leerlingen in blok 2 en 4 weer stage lopen op Ada's Hoeve. Het eerste blok zal staan in het teken van het boswerk in groepsverband. Het laatste blok zal meer zelfstandig gewerkt worden en zullen er kleine klussen op het terrein worden uitgevoerd.

Dus tot volgend jaar!

DSC 0198Jack van de Boon heeft met zijn blaadjesraper het hele voorterrein bladvrij gemaakt. Met de hulp van Klaas en Hans was de klus snel geklaard. Dit bespaart ons vele uurtjes harken deze winter!

DSC 0195DSC 0196DSC 0197

Zaagweekend Foto 7Op 9 en 10 februari is er een zaagweekend georganiseerd voor de gecertificeerde zagers van Gilwell Ada’s Hoeve. Tijden dit weekend is er door Mathijs Wubbolts een instructie gegeven over het omgaan met de Tirfor lier, het onderhoud van de motorzaag en het vijlen van de ketting. De rest van het weekend stond in het teken van het zagen volgens het bosplan en het in praktijk brengen van het de tips en trucs van Mathijs.

Het was een gezellig leerzaam en productief weekend.

Zaagweekend Foto 4 Zaagweekend Foto 5 Zaagweekend Foto 6 Zaagweekend Foto 8