DSCN0992Vrijdag 4 oktober 2013. Eindelijk is het dan zover, de Exxploraxxion gaat vandaag beginnen. De Exxploraxxion is een 5 jaarlijks evenement voor explorers (15-18 jaar). Na een lange voorbereiding door de organisatie en een explosief groeiend aantal deelnemers in de afgelopen twee weken worden er vandaag ruim 1200 deelnemers verwacht op ons terrein. Dit jaar is het thema Route 55, met een knipoog naar het 55 jarig bestaan van deze speltak.

Overdag worden de laatste voorbereidingen getroffen door de organisatie en probeert de kampstaf hen zo goed als mogelijk te ondersteunen. Aan het einde van de middag (officieel vanaf 16.55 uur) komen de eerste afdelingen binnen gedruppeld maar naarmate de avond vordert stromen de deelnemers over het hele terrein. Overal worden de tenten opgebouwd en maken groepen kennis met elkaar. Met de trekker proberen we de zwaarste aanhangwagens te vervoeren over het terrein maar de meeste afdelingen zorgen zelf voor het vervoer van hun materiaal. Tot laat in de avond komen er groepen binnen en inmiddels is er na de opening een gezellig feest bezig in de grote tent op het activiteiten terrein (Roggeveld B).

Zaterdags vinden er zowel ’s morgen als ’s middags verschillende activiteiten plaats en is er tussen de middag een gezamenlijke picknick op Roggeveld A. Ook als Ada’s Hoeve bemannen wij ’s middags een kraampje met onze badges enz. De sfeer op het hele terrein is erg gezellig, overal zijn explorers bezig of zijn lekker lui aan het bijkletsen met anderen. Ook als ze niet meededen met de activiteiten en bij hun eigen tent blijven is de sfeer goed.

’s Avonds kunnen de deelnemers kiezen uit een aantal activiteiten, waaronder een hike en een kampvuur. Vanaf 20.55 uur is er ‘Explorers Got Talent’ en daarna een groot feest in de grote tent. Zondags kunnen de afdelingen meedoen aan een smartphone spel in de omgeving van Ommen.

Om 12.55 uur word de Exxploraxxion afgesloten met een spetterende sluiting. Langzaam maar zeker vertrekken alle afdelingen weer richting huis en komt er weer wat rust terug op Ada’s Hoeve.

Wij hebben als kampstaf genoten van een weekend vol actieve explorers, vragen beantwoorden, dingen regelen, trekker rijden, koffie drinken met mensen van de organisatie (even weg uit de drukte..), mooi herfstweer, de samenwerking met de organisatie en natuurlijk een heel mooi labelterrein!

Tot snel.