EuroJam 2013Van 3 tot 10 augustus a.s. zijn wij gastheer voor de Eurojam 2013! Dit internationaal kamp wordt eens in de 4 jaar georganiseerd voor scouts van de Europese organisatie CES en bevriende groepen. Deze zomer is de organisatie in handen van Federatie Scouting Europa Nederland.

We verwachten zo’n 530 scouts uit België, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Litouwen, Polen, Spanje en Nederland. Een week lang is er programma voor welpen (7-11 jaar), scouts (12-17 jaar) en rovers (18+). Het thema is Joris en de draak en samen met al die scouts bereidt Joris zich voor om de draak te verslaan en Ommen en omgeving voorgoed van het verschrikkelijke monster te verlossen…

Een riddertoernooi kan hierbij natuurlijk niet ontbreken. Op het programma staan veel traditionele scoutingspellen en uitdagingen. De rovers spelen onder meer hike & seek (een mooie variant op de dropping) en Te land, ter zee en in de Vecht. De scouts vormen de grootste groep en doen een aantal grote spellen en lopen een 2-daagse hike. Voor de welpen is onder meer een spel met drakeneieren en een vossenjacht in het dorp. Woensdag is een uitstapje met de trein naar Zwolle.

EuroJam 2013 1Wil je meer van het programma of bijvoorbeeld van de bouwwerken zien? Kom dan gewoon langs! Bijvoorbeeld tijdens de opening op zondag 4 augustus om 16.00 uur, het kampvuur op woensdag de 7e om 20.00 uur of de afsluiting (inclusief het gevecht van Joris tegen de draak) op vrijdag de 9e om 15.00 uur.

Meer informatie vind je op http://www.fse-nederland.nl/eurojam2013/.