nieuwe pinnenWe hebben sinds kort een pinautomaat in de receptie. Mocht je moeten bijbetalen, dan kun je pinnen in de receptie. Betaal echter het kampgeld zoveel mogelijk vooraf. Cash betalen kan natuurlijk ook nog steeds.

 

totempaal 4De totempaal bij de schapenschuur is niet meer. Of toch weer wel. De in 1980 geplaatste paal was behoorlijk aangetast door houtrot en niet meer te redden. Maar er bleek een andere oplossing te zijn. De paal is zo goed mogelijk gerestaureerd, en daarna in gietijzer gegoten. De paal staat bij het karrenhok te pronken. Zo kan ie weer een heeeeeeele tijd mee.

De oorspronkelijke totempaal is in de jaren 1974 - 1980 gemaakt door Hans Hogenbirk. Daarvoor is de laatste iep die op Ada's Hoeve stond gebruikt. Deze boom was al omgezaagd vanwege het gevaar van iepziekte. Vlak na de plaatsing bleken er al diverse insecten in de paal huisvesting te hebben gevonden. Die zijn met allerlei chemische middelen bestreden. Mede dankzij enkele restauraties heeft de paal het ruim 30 jaar uitgehouden. Maar nu was hij echt niet meer te redden. Dankzij een schenking konden we de paal in ijzer laten goeten. Zo gaat ie weer jaren mee en blijft weer een stukje Ada's Hoeve historie bewaard.

Bekijk hier de foto's van de transformatie van de houtem naar de ijzeren versie.

 

totempaal 1 totempaal 2 totempaal 3

 

 

Kijk hier voor de foto's van de transformatie van de houten totempaal naar de ijzeren versie.

De Schouw 2011 147Scouting groep 'De Schouw' uit Boskoop vierde in augustus haar 40 jarig jubileum met een groot kamp voor alle speltakken op Ada's Hoeve.

Het werd een geweldig feest. Niet in het minst door de bijzondere bouwwerken die werden gemaakt. Donderdag en zaterdagavond werden een groots gezamenlijk kampvuur gehouden. Een groot spektakel met spel, theater en liedjes vulde deze avond. Beide kampvuren zijn afgesloten met een groots dansfestijn, waardoor de kampvuurkuil op z'n kop stond.

 

De Schouw 2011 157 De Schouw  2011 206

 

Kampclip De Schouw Boskoop 40 jaar

 

GAH WJ2011 036De Wereld Jamboree is het grootste Scouting evenement voor scouts in de leeftijd van veertien tot zeventien jaar. Elke vier jaar organiseert een ander land dit evenement waar scouts over heel de wereld naar toe komen. Deelnemers verblijven tijdens de Wereld Jamboree in tenten, koken op open vuur en beleven outdoor activiteiten. Het ontmoeten van scouts uit 150 landen maakt dit evenement voor 38.000 scouts tot een onvergetelijke ervaring. Het Nederlandse contingent bestaat uit 900 jeugddeelnemers en 450 scouts die het Internationaal Service Team in Zweden zullen versterken.

 

 

 

Olympische Spelen

De deelnemers zijn al anderhalf jaar bezig met de voorbereidingen voor hun reis naar de Wereld Jamboree in Zweden. Dit kamp, dat iedere vier jaar gehouden wordt, geldt als de Olympische Spelen voor scouts. Tijdens de Wereld Jamboree komen Scouts over heel de wereld samen om grenzen te verleggen, andere culturen te leren kennen en natuurlijk om met elkaar te feesten.

Troepen

GAH WJ2011 083De scouts uit Nederland bereiden zich in troepen voor op de Wereld Jamboree. Iedere troep bestaat uit 36 deelnemers en 4 stafleden. Tijdens het contingentskamp op Gillwell Ada’s Hoeve in Ommen verzamelden alle troepen uit Nederland zich. Hier woonden de bijna 1500 deelnemers vier dagen lang activiteiten, feesten en informatiebijeenkomsten bij. Ook vond tijdens dit kamp de ouderdag plaats, waar ouders en verzorgers nader kennis konden maken met de stafleden en van de sfeer konden meegenieten.
Het werd een prachtig feest, met prachtig weer op een prachtig terrein.

Kijk hier voor het krantenartikel in De Stentor.

Kampeerveld Singel A

Voorbereidingsweekend WJ2011 

pooltochten  2011a-kleinDit jaar de 40ste editie van de Pooltochten, dat betekent dus één groot feest! Onder andere met een grote jubileumpost op de vrijdag, een jubileumbadge en een kampkrant! Maar ook met een feestelijke thema en jubileumlied.

Vanwege het jubileum hebben alle medewerkers van de Pooltochten van Ada's Hoeve een waardebon voor twee gratis overnachtingen ontvangen. Op de foto overhandigt Ard Jonker de bon aan de organisatie, tijdens het feest in de kampvuurkuil.

Alle ruim tweehonderd scouts van de Pooltochten kwamen samen op het activiteitenterrein. Daar konden de deelnemers allerlei opdrachten uitvoeren, zoals abseilen en touwklimmen. Maar ze konden zich ook vermaken op de fancy fair en pannenkoeken bakken. De pooltochten zijn afgesloten met een groots kampvuur in de kampvuurkuil.

 

Jubileumlied

Bij een jubileum hoort een feestelijk lied om het te vieren. Afgelopen zomer zijn de nachtegaaltjes van de Pooltochten de studio van het Deltion ingedoken en zijn na uren inzingen er pas weer uitgekomen. Klik hier voor het resultaat!

Kijk voor meer informatie op de website van de Pooltochten.

 

Iep van YpeZaterdag 5 november is er weer een iep op Ada's Hoeve geplant. Ype en Leny Janssen verrichtten de opening in het bijzijn van Karel Budde, oud beheerder, Bauke Terpstra, grondlegger van de rondwandeling, en de kampstaf van Ada's Hoeve.