GAH WJ2011 036De Wereld Jamboree is het grootste Scouting evenement voor scouts in de leeftijd van veertien tot zeventien jaar. Elke vier jaar organiseert een ander land dit evenement waar scouts over heel de wereld naar toe komen. Deelnemers verblijven tijdens de Wereld Jamboree in tenten, koken op open vuur en beleven outdoor activiteiten. Het ontmoeten van scouts uit 150 landen maakt dit evenement voor 38.000 scouts tot een onvergetelijke ervaring. Het Nederlandse contingent bestaat uit 900 jeugddeelnemers en 450 scouts die het Internationaal Service Team in Zweden zullen versterken.

 

 

 

Olympische Spelen

De deelnemers zijn al anderhalf jaar bezig met de voorbereidingen voor hun reis naar de Wereld Jamboree in Zweden. Dit kamp, dat iedere vier jaar gehouden wordt, geldt als de Olympische Spelen voor scouts. Tijdens de Wereld Jamboree komen Scouts over heel de wereld samen om grenzen te verleggen, andere culturen te leren kennen en natuurlijk om met elkaar te feesten.

Troepen

GAH WJ2011 083De scouts uit Nederland bereiden zich in troepen voor op de Wereld Jamboree. Iedere troep bestaat uit 36 deelnemers en 4 stafleden. Tijdens het contingentskamp op Gillwell Ada’s Hoeve in Ommen verzamelden alle troepen uit Nederland zich. Hier woonden de bijna 1500 deelnemers vier dagen lang activiteiten, feesten en informatiebijeenkomsten bij. Ook vond tijdens dit kamp de ouderdag plaats, waar ouders en verzorgers nader kennis konden maken met de stafleden en van de sfeer konden meegenieten.
Het werd een prachtig feest, met prachtig weer op een prachtig terrein.