Ommen- 21-12-2016, 195px logo labelterrein.svg
Nu het einde van het jaar nadert, sluiten de Scoutingkampeerterreinen, de zogeheten Labelterreinen, hun 40-jarig jubileum af. Zo ook het terrein Gilwell Ada's Hoeve in Ommen.

Labelterreinen

Op Labelterreinen kunnen scouts naar hartenlust buiten spelen en andere scouts ontmoeten. De Scouting Labelterreinen worden onderhouden door vrijwilligers. Met veel plezier zetten zij zich het gehele jaar in op de diverse terreinen. Van de schoonmaak tot de administratie en van het bosonderhoud tot het begeleiden van de gasten.

Veertig jaar geleden is Scouting Nederland gestart met een overkoepelende organisatie voor kampeerterreinen waar ‘op z’n scouts gekampeerd’ kan worden. Deze terreinen worden door leden van Scouting beheerd en liggen op de mooiste plekjes van Nederland.

40-jarig jubileum

Om het jubileum te vieren, zijn er dit jaar diverse activiteiten georganiseerd. Zo heeft elk terrein een feestkist gekregen met slingers, spelmateriaal voor de kamperende scouts en kortingsbonnen. Want wie jarig is, trakteert! Ook zijn de scouts uitgedaagd voor een kookwedstrijd, waarbij ze een verjaardagstaart op houtvuur moesten bakken. Deze wedstrijd heeft hele mooie en smakelijke baksels opgeleverd! De winnaars ontvangen in februari een mooie Dutch Oven tijdens een kampvuurkookweekend!

De terreinen hebben daarnaast geld ingezameld om een nieuw Scoutingterrein in Litouwen een steuntje in de rug te geven. Dit Scoutingterrein wordt uit het niets opgebouwd en de Nederlandse terreinen willen dat initiatief van harte ondersteunen. En dat bleek; er is inmiddels een ruim €1100,- overgemaakt.

Gilwell Ada's Hoeve

Het kampeerterrein Gilwell Ada’s Hoeve ligt midden in de bossen van Ommen (Overijssel). Het terrein is ruim 45 hectare groot en heeft 25 afzonderlijke kampeerterreinen, een aantal trekkershutten en hét Jamboreehuis van de World Jamboree 1995.

Sinds 1923 wordt Gilwell Ada’s Hoeve bezocht door scoutinggroepen uit zowel Nederland als het buitenland. Het terrein ligt in een oude bosrijke omgeving aan de rivier de Vecht. Naast wateractiviteiten, zoals vlotvaren en zwemmen, kun je nog veel meer doen in en rond Ommen. Het terrein zelf biedt oneindig veel avontuur en speelplezier, zo kun je boogschieten, brandmerken, eindeloos pionieren en sport- en spelactiviteiten organiseren.

Meer informatie op labelterreinen.scouting.nl

Ook volgend jaar wordt er volop gekampeerd op de diverse terreinen. Hulp is daarbij altijd welkom. Kan jij wel tegen een stootje? En spreken de activiteiten die hierboven staan genoemd je aan? Laat je uitdagen en kom eens kijken op ons Labelterrein. Je kunt Gilwell Ada's Hoeve vinden aan de Zwolseweg nr 17 in Ommen.

Zet jij Ada’s Hoeve op de kaart?adashoeve logo 300dpi

Buitencentrum Gilwell Ada's Hoeve  zoekt een inspirerende teamspeler met oog en oor voor mens en organisatie. 
Als PR coördinator werk je nauw samen met de coördinator van de website en de webredactie, maar uiteraard ook met andere vrijwilligers die bij het terrein betrokken zijn. Jouw focus ligt op het vergroten van de bekendheid van Ada’s Hoeve, regionaal, nationaal en internationaal.

Lees meer over deze functie

Jenneke Krüger, de moeder van beheerder Ivor, heeft in 2015 foto's van planten op de Ada's hoeve gemaakt. Ook heeft ze er een tekst bij geschreven. Hoewel het natuurlijk een tijdsbeeld geeft - met name de oevers van de Koekse Geul veranderen snel - is het misschien toch leuk om komende zomer eens op zoek te gaan naar de veschillende planten.

Hieronder al een voorproefje.  Download de beschrijving.

betonie-detailrolklaver-detailklein kruiskruid-detailbitterzoet-detailkattenstaart-bloemennachtschade-detail

 

social media foto GAHIs jouw kampeerveld volledig opgebouwd en ingericht?

Je ziet 't bord, wilt er doorheen kijken én een foto nemen!

De leukste, origineelste en mooiste foto's komen op onze Facebook en Twitter of tweet #adashoeve.

Om gebruik te maken van het bord, vraag onze kampstaf tijdens jullie verbliijf op Gilwell Ada's Hoeve.

adashoeve ruit logofull 72dpiWil je meedenken en -besturen op het prachtige buitencentrum in Ommen? Lees dan verder!
Een uitdagende vrijwilligersfunctie waarbij je deel uitmaakt van het beheerteam. Het beheerteam, bestaande uit 5 personen, heeft de opdracht het terrein naar best mogelijk inzicht te beheren. Je stuurt het team aan dat verantwoordelijk is voor het onderhoud van de Ada’s Hoeve (gebouwen, terrein en materieel) en bent het aanspreekpunt en gezicht naar buiten betreffende onderhoud en projecten.