adas hoeve h hogenbirk P1060078Buitencentrum Gilwell Ada's Hoeve is weer helemaal gereed voor het ontvangen van Scouting groepen.

Ruim 30 vrijwillige medewerkers, aangevuld met leden van Scouting Hoogveen en studentenscouts van De Delftse Zwervers zorgden ervoor dat alle faciliteiten op de ruim 25 kampeervelden weer tip top in orde zijn. Het water is weer aangesloten en de stookplaats op elk veld gecontroleerd en voorzien van zitbanken. De gezellig kampvuurtjes kunnen weer starten. Ook het sanitair is weer geheel in orde gebracht voor een nieuw kampeerseizoen. Verder is onderhoud verricht aan gebouwen, gereedschap en materialen zoals bagagekarren en pionierhout. Tot slot is gewerkt in het bos en de kampeervelden van het ruim 45 hectare grote terrein. Na een geslaagd weekend deden de medewerkers zich te goed aan een geheel verzorgde barbecue.

Gilwell Ada's Hoeve ontvangt jaarlijks vele tientallen Scouting groepen uit binnenland, maar ook steeds meer uit het buitenland. Voor 2016 zijn al groepen geboekt uit Duitsland, Engeland, België en Frankrijk. Ook wordt het terrein incidenteel gebruikt door scholen en verenigingen uit de regio. En heb je zin om de handen uit de mouwen te steken op een prachtig stukje natuur in de buurt van Ommen? Dat kan. We zoeken nog medewerkers voor het uitvoeren van allerlei onderhoudsklussen. Neem dan contact op met de beheerders.