Zaterdag 14 september: Het thema van deze dag is Plaatsen van plezier. En dat past helemaal bij ons terrein. We houden het relatief eenvoudig. Gasten worden verwelkomd via de grote tafel op het voorterrein en kunnen zelf kiezen of ze even rondkijken op het voorterrein en/of een rondwandeling willen maken (max 30 minuten) langs enkele monumentale aspecten van het terrein zoals: boerderij - schapenschuur - receptie/werkplaats - stafhuis - totempaal op Jongensveld - Gagelveld - voetstap BP/Jambo - totempaal bij ingang – parkeerplaats.

2019 OMD P1450864  2019 OMD foto M Breed P1450860

 

Welkom op Ada’s Hoeve

Alweer een tijd geleden waaide de top uit de eik bij de receptie. De stam bleef staan. Daar is nu een mooie oplossing voor gevonden. Super motorzager Matthijs heeft er een mooi beeld van gemaakt.
Gasten worden nu ‘in stijl’ welkom geheten door??? Ja hoe gaan we die ouwe(?) houten padvinder eigenlijk noemen? Publicatie op Facebook leverde o.a. op: Meneer de Hoed, Hopman Karel, Hopman Hout (3x), Ben Scout, ben Padvinder (BP), duidelijk een oubaas, of bestaan die niet meer?

Uiteindelijk is gekozen voor 'De Padvinder'. Deze naam geeft goed aan dat Ada's Hoeve al een lange geschiedenis heeft (ruim voordat we Scouting werden), maar het was ook de bijnaam vanBaron Philip van Pallandt. Hij maakte het mogelijk dat er op Ada's Hoeve gekampeerd kon worden en verkocht het terrein in 1935 aan de toenmalige Nederlandsche Padvinders Vereniging.

de padvinder nog als boom 2013  de padvinder

 Boven: de padvinder toe hij nog boom was (2013) Onder: De padvinder heet bezoekers welkom (2018)