champions for nature challenge

Earth Tribe – Champions for nature

Sluit je aan bij de Earth Tribe en kom samen in actie voor onze planeet via het Champions for Nature programma. Je denkt na over jouw eigen impact op natuur en milieu, leert over natuur op Ada's Hoeve en je bedenkt en doet acties die positief bijdragen. Met een speciale badge laat je zien dat jij lid bent van de Earth Tribe.

De Earth Tribe verenigt jongeren in een wereldwijde gemeenschap om voorvechters te worden voor het behoud en de bescherming van onze planeet. Samen onze planeet redden, met één uitdaging per keer. Je kiest je eigen weg, met spannende uitdagingen om positieve verandering in jouw gemeenschap teweeg te brengen. Eén van die uitdagingen is het Champions for nature programma.

Je kunt dit programma in twee of drie dagdelen uitvoeren tijdens je kamp op Gilwell Ada’s Hoeve. Het bestaat uit drie onderdelen:

  • Bewustwording: ontdekken wat jouw ecologische voetafdruk is en met elkaar in gesprek gaan over belangrijke milieukwesties.
  • De natuur op Ada’s Hoeve beter leren kennen en je ermee verbinden door één van onze SCENES-activiteiten te doen.
  • Samen oplossingen en acties bedenken die positief zijn voor natuur en milieu en dit actieplan presenteren aan Ada’s Hoeve. Met dit actieplan ga je thuis en/of bij je scoutinggroep aan de slag. Natuurlijk kun je ook tijdens je kamp al beginnen met het uitvoeren van wat acties.

Met een speciale badge laat je zien dat jij lid bent van de Earth Tribe. De badge is (binnenkort) te koop in onze shop.

Sluit jij je aan bij de Earth Tribe en wil je tijdens je verblijf op Ada’s Hoeve het Champions for nature programma doen? Laat dit dan weten aan ons SCENES-team: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt dan een handleiding voor de leiding en een tool om de ecologische voetafdruk te meten toegestuurd.

Leeftijd

Welpen, Scouts en Explorers

Materiaal zelf meenemen

  • Werkblad Jouw ecologische voetafdruk (1 per deelnemer/groepje)
  • Materiaal voor de natuuractiviteit die je kiest (zie aanbod van SCENES activiteiten)
  • Grote vellen / krijtbord / whiteboard voor brainstorm en actieplan
  • Knutselspullen voor maken van presentatie actieplan

Materiaal aanwezig op Ada's Hoeve

  • Een groot bos met veel verschillende soorten planten, dieren en schimmels
  • Kampstaf die je op weg kan helpen en belangstelling heeft voor jullie inzet