11264052 834157479965838 8242583809686305391 nEen maand geleden hebben wij het Nederlandse WJ contigent weer te gast gehad op Ada’s Hoeve. Het was een groot feest. De opening op was een spetterende lasershow met beats die tot ver in Ommen te horen waren. Het was vanuit onze rol een feest om met deze club mensen te werken. Alles tot in de puntjes voorbereid is het een geoliede machine die 1000 man op ons terrein liet oefenen voor het echte werk in Japan. Het was ook een feest om te zien, horen en voelen hoe de scouts van het contingent zich voorbereiden op de reis van hun leven. Dit zijn toch wel de kersen op de taart wat betreft gasten op Ada’s Hoeve. Het is ook fantastisch om te horen dat, als het aan deze contingentsstaf ligt ze over vier jaar gewoon weer terugkomen om op Ada’s Hoeve een feestje te bouwen. Een mooier compliment kunnen wij als terrein niet krijgen.

Het was ook feest voor het eerste scouting echtpaar dat op Ada’s Hoeve getrouwd is. Niet alleen het feest, maar de officiële ceremonie is hier onder de totempaal gehouden. En waarom Ada’s Hoeve: daar hebben deze twee mensen elkaar ontmoet natuurlijk, tijdens het voorbereiden op hun Jamboree acht jaar geleden.

En het wordt nog een feest de komende maanden. De eerste drie weken van de zomervakantie is als vanouds vol met Nederlandse Scouts die lekker op zomerkamp komen. Maar de weken daarna, dan is er een, bijna geheim feest van internationale groepen die allemaal naar Ada’s Hoeve komen. Duitsers, Engelsen, Schotten, Oostenrijkers en Fransen; je hoeft niet naar de andere kant van de wereld om een internationaal kamp te ervaren. Je vraagt je af waar de Nederlanders zijn die hierin mee doen. Dat zullen in ieder geval de kampstaf zijn die dan lekker op Ada’s Hoeve is. En uiteraard doen wij ook mee. Wij gaan er een mooi feest van maken.

Ivor en Daphne