Vandaag zijn op het kampeerterrein Ada’s Hoeve 750 Scouts en 250 vrijwilligers aangekomen. Ze hebben een bijzondere missie: Over een paar maand gaan ze allemaal naar Japan.

contigentsweekend wj2015GAHIn Japan wordt de Wereld Jamboree gehouden waar al deze 1000 deelnemers naar toe gaan. Zij gaan Nederland vertegenwoordigen tussen de 30.000 andere Scouts welke van de hele wereld bij elkaar komen. De 750 Scouts gaan meerdere weken naar Japan toe om een unieke ervaring mee te maken en de 250 Nederlandse vrijwilligers gaan zich inzetten om dit kamp mogelijk te maken.

Het programma van dit weekend, het contingentskamp, bestaat enerzijds uit de laatste voorbereidingen voor de reis en het verblijf in Japan, waarbij de nadruk ligt op culturele verschillen en uitwisseling. Anderzijds is er ruimte voor kennismaking met de andere deelnemers uit Nederland en het samen aangaan van buitensport- en samenwerkingsuitdagingen. Ook is er tijd voor een feestje en een spectaculaire opening en sluiting. Na dit weekend is iedereen klaar om naar Japan te vertrekken en zijn de voorbereidingen afgerond.

Ada’s Hoeve is een uitstekende locatie voor een grote bijeenkomst als deze. Ada’s Hoeve beschikt over 25 ruime velden. Het zijn kampeervelden welke in het grote bos van 45 hectare ligt, met afwisselend natuurgebied met uiteraard bij elke plek een eigen kampvuurplaats. Het kamp duurt tot en met zondag.

Bron: RondOmmen.nl / Robert Bril