joomplu:423De machines staan klaar; de materialen liggen gereed. Zand, pijpen, rioleringsbuizen....

Vanaf 19 maart bezetten genie-eenheden van Defensie zeven dagen lang, vierentwintig uur per dag het terrein van Gilwell Ada’s Hoeve in Ommen. Zij rukken met groot materieel uit om het kampeerterrein en de parkeerplaats onder handen te nemen.Het vernieuwen van de kampvuurkuil is mede mogelijk gemaak door: logo wijma

 

 

Aanleiding is een hulpvraag van Gilwell Ada’s Hoeve aan defensie. Het scoutingterrein in Ommen, gelegen in het winterbed van de Overijsselse Vecht, is het grootste scouting-kampeerterrein in Nederland en wordt volledig gerund door vrijwilligers. De kampeervelden en paden kampen bij hoge waterstand en hevige regenval met hevige wateroverlast. Bovendien komt de verkeersveiligheid rondom de parkeerplaats nogal eens in het gedrang en was ook hier de nodige inzet gewenst.Na intensief overleg en diverse verkenningen heeft Defensie de aanvraag van Gilwell Ada’s Hoeve gehonoreerd. Vanuit een win-win situatie, waarbij Defensie het project als oefensituatie inzet, zullen de werkzaamheden 19 maart van start gaan. Deze zullen duren tot eind maart.

NLMPSRIIS01 PR04010551 3707 001

Werkzaamheden

Defensie gaat aan de slag met de waterhuishouding van het terrein: er worden sloten gegraven, duikers gelegd en een brug gebouwd. Ook wordt de grote kampvuurkuil, die plaats biedt aan 600 mensen, geheel gerenoveerd. Naast het onderhoud van het terrein wordt ook de grote parkeerplaats aan de oostzijde gereconstrueerd. Dit om de verkeersveiligheid ten opzichte van de Zwolseweg aanzienlijk te vergroten.