nieuws-2010-hostScouting in Nederland bestaat in 2010 100 jaar. De scouts houden daartoe begin augustus een groot jubileumkamp, de JubJam100.
Voor zo’n groot kamp waar 12000 scouts en 1500 medewerkers worden verwacht, is veiligheid natuurlijk belangrijk. Daartoe zijn er speciale veiligheidsteams. Om de samenwerking te testen was er een speciaal trainingsweekend georganiseerd dat werd gehouden in Dalfsen en Ommen in het weekend van 23 april.
Tijdens dit weekend werden alle zaken rond veiligheid, verkeersplannen, portofoontraining, calamiteitenopschaling en aanverwante zaken behandeld.
Zondag middag gingen alle teams naar Ada's Hoeve in Ommen. Hier werden twee scenariotrainingen beoefend om ook daadwerkelijk de proef op de som te nemen hoe de samenwerking verloopt en te leren van de punten die nog niet soepel verlopen.
Dit was de eerste keer dat de veiligheidsteams op deze manier samenwerken in de voorbereiding van een landelijk scouting evenement. Doelstelling is om elkaar te leren kennen en kennis te maken met elkaars werkwijze zodat we tijdens het kamp beter op elkaar zijn ingespeeld.