Gilwell Ada's Hoeve ontving - naast de midwinterhoornblazers - tijdens de Nieuwjaarswandeling 2009 van het Natuurinformatiecentrum Ommen zo'n honderd wandelaars die een kijkje kwamen nemen op het scouting kampeerterrein. Middels informatiebordjes, fotopanelen en praatjes met de medewerkers van Gilwell Ada's Hoeve maakten de wandelaars kennis met dit prachtige Scouting kampeerterrein dat al 85 jaar in Ommen scouts van over de hele wereld trekt. Een geslaagde samenwerking met het Natuurinformatiecentrum Ommen.

Zo'n driehonderd scouts uit de wijde omgeving hiken 23 en 24 oktober op en rond Ada's Hoeve in Ommen. De scouts van 11 tot en met 17 jaar doen dit onder de vlag van de Pooltochten, een activiteit van de scoutingregio Overijsselse Vechtstreek. Dit jaar alweer voor de 38e keer. Ze lopen puzzeltochten, slapen buiten, varen op vlotten, zwemmen over riviertjes, koken op houtvuur. De scouts starten woensdagavond vanaf het scoutingterrein Ada's Hoeve te Ommen om daar vrijdagavond weer terug te keren. De jongsten slapen daar elke avond terwijl de ouderen elders in de bossen of bij een boer op het erf in tent, bivak of hangmat de nacht doorbrengen.
De 'hikes' staan elk jaar in het teken van het thema 'Mijn tent is top'. Daarom wordt er extra lekker gekookt en is de hulp ingeroepen van het themateam van 'Herman den Blijker'. Maar hoe maak je iets bijzonders in aluminiumfolie op houtvuur. De scouts gaan het ontdekken. De deelnemers komen uit Zwolle, Kampen, Emmeloord, Dalfsen, Rijssen, Hattem, Hardenberg, Rijssen, Heino, Dedemsvaart, Hasselt, Ommen, Zwartsluis