Op pagina 100 van het jubileumboek schrijven we dat er sprake is van een Hopman G.van Doorn die de boerderij (incidenteel?) als beheerder bewoonde. 
 
We ontvingen daarover een mail van Gerrie Kok van Doorn.
Zij schrijft: 'Ik las over het jubileum. Misschien leuk om te weten, als geschiedenis item.  Mijn broer en ik zijn in Ada s hoeve geboren. Mijn ouders zijn in oktober 1945 vanuit Den Haag, waar zij bij de padvinderij waren betrokken, naar Ada's hoeve verhuisd met hun gezin van 2 kinderen. Mijn vader was Gerard van Doorn en mijn moeder Corrie van Doorn Huffener. Mijn vader kreeg een baan op kamp Eerde, een jeugd instelling.
Ik ben er op 26 maart 1946 geboren en mijn broer op 20 december 1948. Het is allemaal al lang geleden. Ons gezin heeft er 5 jaar gewoond. Ik heb er niet veel  herinneringen aan. Ik was nog pas 5 toen wij naar een andere plaats verhuisden. Maar kom nog graag in Ommen en fiets dan altijd wel even langs Ada s Hoeve.
Volgens mijn oudste zus staat in de geschiedenis niet vermeld dat wij daar ooit gewoond hebben.
Hoewel  het leven op Ada's hoeve best wel primitief was in die jaren. Waren mijn ouders daar wel gelukkig.
En dank zij zijn kennis over de natuur, bij de padvinderij opgedaan, zijn wij ook allemaal ons erg bewust van alles wat er leeft en groeit in ons mooie land.
Gerard van Doorn is in 1993 overleden. Maar is nog geridderd voor zijn verdiensten voor de samenleving'.
 
Helaas was het boek toen al gedrukt, maar we zijn blij dat het mysterie omtrent Hopman van Doorn is opgelost en dat hij de beheerder was tussen 1945 en 1951. Voordat Henk en Jopie Wijnmaalen als beheerder op Ada's Hoeve kwamen wonen.
Tijdens de open dag van 9 september 2023 waren Gerrie en Peter aanwezig. Zij hadden een fraai familieboek bij zich met een foto van Gerard van Doorn (weliswaar op latere leeftijd).