Erve Vechtdal/Koe safari

Op Erve Vechtdal kan je onder andere een koe safari reserveren. Je gaat met een tractor met huifwagen door het natuurgebied van Staatsbosbeheer. Hier leven en grazen het Brandrode Vechtdal rund. Je leert over de dieren, het gebied en het moderne boerenbedrijf.

Kaasboerderij Heileuver

Op Kaasboerderij Heileuver in Dalmsholte wordt nog op de ambachtelijke wijze boerenkaas gemaakt. Jarenlange ervaring en oude familie recepten staan borg voor een bijzondere smaak. Op het erf vind je een boerderijwinkel met alle kazen en streekproducten. Een leuk uitje voor alle leeftijden! Gedurende de zomermaanden worden er ook rondleidingen verzorgd. Het is ook mogelijk met groepen op excursie te komen. Hiervoor graag vooraf telefonisch contact opnemen.

Kinderboerderij Ommen

Op het landgoed Het Laer, op loopafstand van Ada’s Hoeve, ligt kinderboerderij Ommen. De kinderboerderij is gratis toegankelijk en 7 dagen per week geopend.

Manege Laarbrug

Op een steenworp afstand van Gilwell Ada's Hoeve vind je Manege Laarbrug. De gemoedelijke familiemanege biedt mogelijkheden voor een ritje te paard of een huifkartocht. Er zijn ook verschillende arrangementen mogelijk, waarbij bijvoorbeeld een combinatie met een kanotocht kan worden gemaakt. Ook kan een pannenkoek toe worden gegeten in het eigen restaurant.

Pitch & Put

Aan de rand van Lemele vind je een kleine 18-holes golfbaan: Pitch & Put Lemele Dit is een baan om Iers golf te spelen. Van de afslag tot de vlag varieert de lengte van de holes tussen de 30 en 70 meter. Door deze kleine afstanden is het spel geschikt voor bijna alle leeftijden.

Pretparken

Gilwell Ada's Hoeve ligt relatief vlakbij twee grote pretparken: Avonturenpark Hellendoorn en Ponypark Slagharen.

Speeltuinen

Dichterbij liggen twee kleinere kinderspeeltuinen waar kabouters en welpen zich prima kunnen vermaken: Speeltuin De Nieuwe Brug en Speeltuin Madrid Bij beide speeltuinen is een klein café-restaurant / snackbar, zodat ook die combinatie te maken is. Overigens lenen beide speeltuinen zich prima als start- dan wel eindpunt voor een hike!

Ommer Bissingh

De volgende tip is het meest dichtbij huis. Ga je in de zomervakantie naar Gilwell Ada's Hoeve? Kijk dan zeker op de website van de Ommer Bissingh. Al honderden jaren wordt in Ommen jaarlijks de Bissingh gehouden. Deze jaarmarkt is de laatste decennia uitgegroeid tot een groot meerdaags evenement met een kermis, veel muziek, thema-activiteiten, demonstraties en natuurlijk een vlooienmarkt. Elk jaar komen er duizenden mensen uit de regio op deze jaarmarkt af. Zeker het overwegen waard als je de deelnemers aan je kamp een dagdeel vrijaf wil geven!

Scooterverhuur

Verken de mooiste plekken van het Vechtdal per scooter.

Escape Room Vechtdal

Aan boord van schip Semper Avanti probeer je binnen 60 minuten veilig de dichtstbijzijnde haven te bereiken.