Kanoverhuur

NuNature kano Kano’s zijn niet alleen te huur op Ada’s Hoeve zelf, maar ook in en rond Ommen zijn op meerdere plaatsen kano’s te huur:

NuNature

NuNature is een outdoorpark op Ommerland. Zij bieden verschillende outdoor activiteiten. Naast klimmen en paintballen, waarvoor op vertoon van de scouting pas speciale scouting tarieven voor kampeerders op Ada’s Hoeve gelden, kun je er ook terecht voor boogschieten, bosgolf en het verkennen van de omgeving met een E-Chopper of E-bike.

Outdoor Ommen

Op het terrein van Outdoor Ommen bij de Nieuwe Brug aan de Regge kun je diverse outdoor activiteiten uitvoeren, zoals de klim- en klauterbaan, de tokkel- of de hoogtebaan. De spidertoren is maar liefst 8,5 meter hoog. Je werkt je hierin per 85 cm omhoog door de 'spinnenwebben'. Ook kun je er terecht voor kanoverhuur, boogschieten etc. Kanos’ worden afgeleverd op bijna elke gewenste plek.

Zwemmen

de oldemeijer hardenbergGilwell Ada's Hoeve ligt aan de Vecht. Daar kun je prima in zwemmen.

Zwemmen in ander natuurzwemwater kan natuurlijk ook. Tussen Hardenberg en Ommen vind je recreatieplas 'De Oldemeijer'. Dit is een grote vijver van zo'n drie hectare met zandstrandjes en een eiland in het midden. Prima geschikt voor activiteiten, maar in het hoogseizoen soms erg druk.

In Ommen zijn er twee zwembaden: het openluchtbad De Olde Vechte (speciaal scoutingtarief voor scoutinggroepen) en het overdekte zwembad De Carrousel.