In Ommen zijn nog twee kampeerterreinen waar je als scout terecht kunt: Scouting Labelterrein Eerde en kampeerterrein Zeesserveld. Scouting Kampeerterrein Eerde heeft eigen beheerders waar je een overnachting kunt regelen. Het gebruik van het Zeesserveld regelen we vanuit Gilwell Ada’s Hoeve. Als je op Gilwell Ada's Hoeve kampeert is het mogelijk om zonder bijkomende kosten een nachtje op Zeesserveld te kamperen. Ideaal voor groepen die graag een meerdaagse hike willen lopen.

labelterrein eerdeEerde

Dit kampeerterrein ligt ten zuiden van Ommen aan de weg naar Den Ham op een mooi landgoed aan het riviertje de Regge. Eerde heeft verschillende kampeervelden. Er zijn weinig voorzieningen.

Zeesserveld 5Zeesserveld

Het kampeerterrein Zeesserveld is niet meer dan een veldje in het bos. Er zijn geen voorzieningen. Het terrein is geen eigendom van Scouting Nederland. Het Zeesserveld is te vinden op het RD coördinaat 227100-502300.  Gebruik hiervoor de topografische kaart 22C (1:25000) of 22W (1:50000) van de Topografische Dienst Kadaster. Het GPS coördinaat is 52.503013, 6.448673. Een topografische kaart met de locatie van Zeesserveld is tegen een borgprijs te lenen bij de receptie van Gilwell Ada's Hoeve.

Staatsbosbeheer verhuurt het terrein onder strenge bepalingen aan Gilwell Ada's Hoeve. Wij vertrouwen erop, dat de daar kamperende groepen ervoor zorgen dat we het terrein kunnen blijven gebruiken. Je kunt er met maximaal 25 personen overnachten.

Meld je voor dat je gaat overnachten altijd aan bij de Receptie van Gilwell Ada's Hoeve, dan kunnen zij je voorzien van de benodigde informatie om te mogen kamperen op het Zeesserveld.

Tijdens de zomervakantieperiode kun je een overnachting reserveren. Buiten deze periode kun je de reservering regelen via de kampstaf.

Zeesserveld reserveren