Aan publiciteit geen gebrek. Op diverse plaatsen werd de Open (Monumenten) Dag aangekondigd. Zo'n 300 deelnemers aan deze dag als individuele bezoekers kwamen een kijkje nemen. En omdat de dag werd gecombineerd met het labeluitje voor beheerders van andere scouting terreinen was het de hele dag een drukte van jewelste.

2023 09 07 Ommer Nieuws

2023 09 09 open dag foto mbreed P1480939

Scouts kamperen al 100 jaar op Ada's Hoeve. 'Zo heeft de baron het gewild'2023 07 artikel RTV Oost

Eind juli besteedde RTV Oost aandacht aan ons jubileum en het jubileumboek in het bijzonder. Tijdens een geweldige regenbui werden opnamen gemaakt en interviews gehouden. De rest van de dag bleef het droog ;-)

Er kon ook aandacht worden gegeven aan het jubileum van de Gilwell Trainingen omdat er net die week een training werd gehouden. Uiteraard op Leidersveld 1.

Je kunt HIER de reportage nog teruglezen/zien.

 

persbericht De Stentor 2023 07 15 artikelWeer aandacht voor ons jubileum en het jubileumboek in het bijzonder.

Lees HIER het hele artikel in De Stentor

 

100 jaar boek foto Harry WoertinkGezien het historische karakter van het eeuwfeest waren er - naast de wethouder - ook eerste exemplaren van het boek voor vertegenwoordigers van het Scouting Museum in Baarn, het Historisch Museum in Ommen en de stichting OudOmmen.nl. De laatste liet er geen gras over groeien en plaatste direct een leuk artikel op hun website.

Bekijk het artikel

 (foto: Harry Woertink)

Op pagina 100 van het jubileumboek schrijven we dat er sprake is van een Hopman G.van Doorn die de boerderij (incidenteel?) als beheerder bewoonde. 
 
We ontvingen daarover een mail van Gerrie Kok van Doorn.
Zij schrijft: 'Ik las over het jubileum. Misschien leuk om te weten, als geschiedenis item.  Mijn broer en ik zijn in Ada s hoeve geboren. Mijn ouders zijn in oktober 1945 vanuit Den Haag, waar zij bij de padvinderij waren betrokken, naar Ada's hoeve verhuisd met hun gezin van 2 kinderen. Mijn vader was Gerard van Doorn en mijn moeder Corrie van Doorn Huffener. Mijn vader kreeg een baan op kamp Eerde, een jeugd instelling.
Ik ben er op 26 maart 1946 geboren en mijn broer op 20 december 1948. Het is allemaal al lang geleden. Ons gezin heeft er 5 jaar gewoond. Ik heb er niet veel  herinneringen aan. Ik was nog pas 5 toen wij naar een andere plaats verhuisden. Maar kom nog graag in Ommen en fiets dan altijd wel even langs Ada s Hoeve.
Volgens mijn oudste zus staat in de geschiedenis niet vermeld dat wij daar ooit gewoond hebben.
Hoewel  het leven op Ada's hoeve best wel primitief was in die jaren. Waren mijn ouders daar wel gelukkig.
En dank zij zijn kennis over de natuur, bij de padvinderij opgedaan, zijn wij ook allemaal ons erg bewust van alles wat er leeft en groeit in ons mooie land.
Gerard van Doorn is in 1993 overleden. Maar is nog geridderd voor zijn verdiensten voor de samenleving'.
 
Helaas was het boek toen al gedrukt, maar we zijn blij dat het mysterie omtrent Hopman van Doorn is opgelost en dat hij de beheerder was tussen 1945 en 1951. Voordat Henk en Jopie Wijnmaalen als beheerder op Ada's Hoeve kwamen wonen.
Tijdens de open dag van 9 september 2023 waren Gerrie en Peter aanwezig. Zij hadden een fraai familieboek bij zich met een foto van Gerard van Doorn (weliswaar op latere leeftijd).

Bij de ingang op het terrein aan Boerderij-zijde hangt een mini expositie van foto's ter gelegenheid van het jubileumjaar. 
15 pagina's met foto's en een korte uitleg over 100 jaar Gilwell Ada's Hoeve.mini expo 1000px

Om ook aan passanten kenbaar te maken dat we 100 jaar bestaan is een pio-object geplaatst aan de Zwolseweg bij de boerderij. Tevens verwelkomen wij onze gasten dit jaar door een prachtige poort op parkeerplaats P.1 en is er op het Jongensveld een Ontmoetingsplek gepionierd.

pionier object zwolsewegwelkomstpoort vooraanzichtwelkomstpoort zijaanzicht

vechtdalkrant 2023 03 10In de Vechtdalkrant nr 10 van 2023 stond een artikel over het 100 jarig jubileum op Gilwell Ada's Hoeve. Je kunt het lezen via https://boshuismedia.nl/kranten/de-vechtdal-krant/publication/vechtdalkrant-wk10-2023/121 op pagina 11.

 

boerderij met paard en wagen langs zwolsewegAandacht over ons 100 jarig jubileum hebben wij gekregen met het bericht in VechtdalCentraal. Een mooi verhaal van Harry Woertink.

Je kunt het HIER lezen in VechtdalCentraal.

(Bij de foto: boerderij Ada's Hoeve met paard en wagen langs de nog onverharde Zwolseweg. (Circa 1930)